Prototipi

Lexus LF-C ´koncept športnega kupeja´


Lexus je na salonu v New Yorku predstavil koncept športnega kupeja poimenovan LF-C. Predstavljen koncept nakazuje oblikovne smernice lexusovih vozil serije IS.
Zanimivo obliko štirisedežnika ustvarjajo konveksno konkavne oblike površin. Idejo in zasnovo koncepta so izpeljali v oblikovalsko raziskovalnem centru Calty.


Posebnost japonskega konceptnega kupeja, je karoserijska izpeljanka v štirih razli?icah. S pomo?jo strehe, ki se deli na štiri dele lahko vozilo s pritiskom na gumb spremenimo iz kupeja v kabrioleta, targo ali speedsterja.

V8 motor je vgrajen v prednji del vozila, pogon pa je na zadnji par koles. Mo? osemvaljnika se prenaša na zadnji par koles preko šeststopenjskega menjalnika. Krmilni mehanizem in sistem opravljanja je izveden po sistemu ´drive-by-wire´ . Prestavni sistem je na volanskem obro?u po vzoru dirkalnikov iz formule ena. Dimenzija pnevmatik na sprednji osi znaša 245/35 ZR20, na zadnji osi pa 285/30 ZR 21. Dolžina štirisedežnika je 4.54m, širina 1,85m in višina 1.36m.

Galerija: