Novice

?EuroCarBody Award 2004? za model Renault Modus

V sklopu ?Automotive Circle International? je ve? kot 460 strokovnjakov z vsega sveta podelilo pomembno vsakoletno nagrado na ču inovativne izdelave karoserij

Renault Modus je letošnjo nagrado osvojil zaradi svoje inovativno zasnovane karoserije, ki utira nove poti v razvoju in serijski izdelavi lahkih karoserij. Modus je v ocenjevanju strokovnjakov od skupno 40 možnih dobil 31,56 če in zmagal pred Audijem A6 in Citroënom C4. Skupno je letos v tem izboru, ki poteka v okviru letne strokovne konference o razvoju in izdelavi avtomobilskih karoserij, sodelovalo 14 avtomobilskih znamk s 16 karoserijami.

EuroCarBody Award je najuglednejša nagrada za karoserijo v Evropi, ki jo vsako leto podeljuje ?Automotive Circle International? s sedežem v Bad Nauheimu v Nčji. O či uvrstitvi kandidatov po treh dneh poglobljenih predstavitev in diskusij z glasovanjem č ve? kot 460 čh vrhunskih strokovnjakov iz Evrope, ZDA, Japonske in Koreje.

Renault je prvi? zmagal v tem tekmovanju, v katerem ovrednotijo posamezne prispevke svetovnih razsežnosti na ču lahke karoserijske zasnove. Lani je Renault z modelom Scénic II osvojil tretje mesto. Pri ocenjevanju strokovnjaki upoštevajo številna merila: oblikovanje in konstrukcijo, nove razvojne korake pri materialih in polizdelkih, postopke in procese izdelave, ter vrednost za kupca.

?Renault Modus je tehnološki vzor tudi za druge avtomobilske razrede,? pravi Alain Diboine, ki je pri Renaultu odgovoren za raziskave in razvoj na ču karoserij. Pčvinasta lupina Modusa ni le lahka, kar omejuje porabo goriva, ampak tudi izjemno varna. Modus je z 32,84 od 37 možnih č po preskusnih trkih neodvisnega konzorcija Euro NCAP avgusta letos kot prvi majhen avto prejel najvišjo oceno za varnost ? pet zvezdic ? in je tako ?najvarnejši avto v svojem razredu?. Obenem je bil Modus prvi in doslej edini majhen avtomobil, ki mu je konzorcij Euro NCAP v čnem ocenjevanju zaš?ite otrok ob preskusnih trkih podelil štiri zvezdice. To je bila doslej najvišja ocena v kategoriji, v kateri še noben avto katerekoli velikosti ni dosegel petih zvezdic - čo najvišje možne ocene za zaš?ito otrok.

Galerija: