Tehnika - novosti

Elektronska kontrola tlaka v pnevmatikah

Kontrola tlaka v pnevmatikah. Podjetje Car Guard Systems, ponuja zanimiv izdelek, ki zna koristiti vsem voznikom, ki obremenjujejo pnevmatike s hitro in agresivno vožnjo kakor tudi z velikimi tovornimi obremenitvami.


Oprijem pnevmatik s cestiš?em, življenjska doba in poraba goriva je odvisna od pravilnega tlaka v pnevmatikah. Tlak v pnevmatikah se spreminja glede na temperaturo. Temperatura pnevmatike se lahko pove?a zaradi hitre vožnje, temperature ozra?ja ali velike obremenitve vozila. Dejstvo znano iz sveta motošporta, vendar pri vsakodnevni uporabi kontrolo tlaka ne izvajamo redno. Razlika v tlaku za 0,6 bara podaljša ali skrajša življenjsko dobo pnevmatik za 50 %. Optimalen tlak v pnevmatikah lahko zmanjša porabo goriva za 4 %.


Komplet za nadzor tlaka in temperature v pnevmatikah sestavljajo štirje senzorji in centrala. Senzorji se namestijo namesto pokrova ventila. Centrala in LCD zaslon se vgradita v vozilo, priklop se izvede preko treh vodnikov +30(stalni plus), 31(masa) in +15(kontakt plus). Senzorji zaznavajo temperaturo do 1200C. Podatki se izpišejo na zaslon vsake 4 sekunde. Cena kompleta znaša 300 evrov.

Za tiste, ki jim je strošek 300 evrov preve?, pa je na voljo komplet štirih analognih merilnikov tlaka z indikatorjem. Indikatorji se prav tako namestijo namesto pokrova ventila. Natan?nost indikatorja je 0,07 bara. V ponudbi so indikatorji za naslednje tlake: 1,8; 2,0; 2,2; 2,4; 2,6 in 2,8 bara. Vrednost kompleta znaša 15 evrov.


Dodatne informacije:

Azur-Papotnik k.d.
Gsm: 040 842 014
Fax: 03 5771 275
e-mail: [email protected]

Galerija: