Predstavitve

Nissan Navara: nadaljevanje uspeha


Nova Nissan Navara s čno kombinacijo delavnega in zabavnega čja bo nadaljevala uspešno kariero priljubljenega vozila Nissan Pick Up. Zasnovana je bila čsno z zelo dobro sprejetim novim Pathfinderjem, zato ni ?udno, da prinaša prefinjenost luksuznih športnih terencev na trg vozil pick-up s štirikolesnim pogonom. Izdelujejo jo v Španiji.

Sčsna zasnova s Pathfinderjem

Navara je bila zasnovana čsno z luksuznim športnim terencem Pathfinder, ki je nedavno prišel na trg. Zato ni presenetljivo, da je potniško udobje, ki ga čkujemo (in tudi dobimo) pri Pathfinderju, prisotno tudi pri Navari. Obe vozili izdelujejo v Nissanovi tovarni v Španiji.

Robustno podvozje
Tako kot Pathfinder ima tudi Navara robusten nosilni okvir v obliki lestve z izpopolnjenimi čimi prednjimi obesami, ki jih sestavljajo dvojno trikotno čo vodilo in spiralne vzmeti, ter togo zadnjo premo z listnatimi vzmetmi.

Dve izvedenki
Navara, ki je bila prvi? predstavljena na Avtomobilskem salonu v Ženevi leta 2005, je na voljo v dveh izvedenkah ? s podaljšano in z dvojno kabino (King Cab in Double Cab). Obe izvedenki sta čih dimenzij kot č se Pickup in imata zato tudi prostornejšo notranjost in či keson v tem razredu vozil.

V podaljšani kabini lahko spredaj sedita dva odrasla potnika, v zadnjem delu pa sta nameš?ena dva pomožna sedeža za otroke oziroma tudi za odrasle, ?e gre za vožnjo na krajši razdalji. Pčna dvojna kabina je opremljena s trisedežno zadnjo klopjo in ponuja dovolj prostora za pet potnikov.

V obeh kabinah lahko zadnje sedeže (ali deljivo sedežno klop) preklopimo navzgor, da pridobimo dodaten prostor za tovor, ?igar uporabnost je še ča po zaslugi ravnega poda in plosko zložljivega naslonjala sovoznikovega sedeža. Obe izvedenki se ponašata z najmanj osmimi čimi možnostmi razporeditve sedežev in tovora ter enostavnim dostopom do zadnjega dela kabine.

Nči keson v razredu vozil pick-up
Pča plat Navarine kabine je bila deležna velike pozornosti, saj vsebuje številna domiselna odlagalna mesta. Seveda pa je prevozu tovora namenjen predvsem keson, ki je pri obeh izvedenkah či kot pri njunih tekmecih.

Preizkušen štirikolesni pogon
Navara je opremljena s preizkušenim Nissanovim sistemom čsnega štirikolesnega pogona, ki v normalnih pogojih vožnje porazdeli ves navor motorja na zadnji kolesi. Ko je čn čn štirikolesnega pogona, je navor porazdeljen na prednjo in zadnjo premo v razmerju 50/50. Sistem ima tako čjne prestave kot tudi prestave prek reduktorja.

Turbodizelski motor z vbrizgavanjem po skupnem vodu
Mo?, ki jo razvije 2,5-litrski turbodizelski motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva, je prav tako ča kot pri vozilu Pick Up. Razvije 174 KM in se ponaša z čim navorom v tem razredu vozil (403 Nm).

Izbor menjalnikov
Navara ima šeststopenjski či menjalnik, ki ga najdemo tudi pri Pathfinderju. Velik navor daje Navari čo čo zmogljivost, saj lahko brez težav č do tri tone bremena. U?inkovito zaviranje zagotavljajo hlajeni zavorni koluti spredaj in bobnaste zavore zadaj, čo krmiljenje pa krmilno gonilo z zobato letvijo.

Prodaja vozila Nissan Pick Up je od čtka prodaje pred štirimi leti enakomerno rasla po vsej Evropi. Leta 2003 je bilo prodanih skoraj 40.000 vozil, kar je 35 odstotkov ve? kot leto prej. Enako se je zgodilo tudi leta 2004, ko je bilo prodanih 44.217 vozil, oziroma 11,5 odstotkov ve? kot leta 2003.

Galerija: