Predstavitve

Škoda fabia

Po preko 1,5 milijona prodanih primerkih prve generacije je prišel ?as tudi za zamenjavo škodine fabie. Malenkost manj kot štiri metre dolga karoserija združuje oblikovne poteze roomsterja z čjem sedanje fabie. Prednji del tako prinese člne mandljaste č, veliko masko in prijazen videz, z bokov je opaziti ?rn prednji čk, zaradi ?esar je videti, kot bi se stekla ovila okoli karoserije.

Za skoraj pet centimetrov ča višina in dobra dva centimetra ča dolžina prinesejo prostornejšo notranjost, ki naj bi sodila v sam vrh svojega segmenta. Poleg prostornosti postreže z urejenim videzom, ki ponuja člno čtje vozil Volkswagnovega koncerna. Prtljažnik ima v osnovi prostornino 300 litrov, s podiranjem zadnje klopi pa se č do 1163 litrov. Za prevažanje čih predmetov na či je to mo? namestiti v dve višini.

Za novo fabio je poleg štirih paketov opreme na voljo sedem motorjev ? štirje bencinski in trije dizelski. Prostornine bencinskih bodo segale od 1,2 do 1,6 litra, njihove č pa od 60 do 105 KM. Dizelski del sestavljata dva 1,4 TDI-ja in en 1,9 TDI z či med 69 in 105 KM. Vsi motorji so povezani s 5-stopenjskim čim menjalnikom, pri motorju 1,6 16 v pa je na voljo 6-stopenjska avtomatika.

V osnovno opremo sodijo ABS, 4 če blazine, ISOFIX pritrdiš?a ter servo volan nastavljiv vzdolžno in po višini. Vsi naslednji paketi pa vsebujejo še vsaj 15-ča kolesa, klimo, čn pomik prednjih stekel, čo nastavljiva ogledala, daljinsko centralno zaklepanje, meglenke in potovalni čnalnik. Bogat pa je seveda tudi seznam čl. Osnovna fabia 1,2 classic stane 8.365 ?, prvega dizla z oznako 1,4 TDI classic si lahko privoš?ite za 11.267 ?, najdražji model pa je 1,9 TDi elegance za 16.155 ?

Alpra

Galerija: