Predstavitve

Mini clubman

Po kar nekaj konceptih poimenovanih po čih avtomobilskih salonih je Mini vendarle pripravil tudi serijsko čco svojega ča v karavanski izvedbi. Z imenom Mini Clubman so se naslonili na tradicijo izpred skoraj pol stoletja. Karavansko podaljšani zadek prinaša čnje dolžine za 24 centimetrov. Za 8 centimetrov daljša medosna razdalja prinese ve? prostora zadaj čm potnikom.

Prtljažnik, ki se nahaja za zanimivimi krilnimi vrati meri od 260 ? 930 litrov. Namesto dveh zadnjih sedežev je mo? izbirati trisedežno klop. Mini Clubman bo imel vgrajene tudi BMW-jeve ekološko-čvalne tehnologije (Efficient Dynamics): samodejno zaustavitev motorja in ponovni zagon čga avta, regeneracijo energije med zaustavljanjem in opozorilnik za pretikanje v ustrezno prestavo.

Mali angleški karavan bo na voljo v čcah cooper, cooper S in cooper D. Skupni izdelek BMW-ja in koncerna PSA - 1,6-litrski motor bo v osnovi pridelal 120 KM, s turbinskim polnilnikom pa 175 KM. Njavišji hitrosti bencinskih modelov znašata 201 in 224 km/h, pospeška pa 9,8 oziroma 7,6 sekunde. Turbodizel bo ponudil 110 KM, najvišjo hitrost 193 km/h in pospešek do 100 km/h v 11,4 sekunde.

Alpra

Galerija: