Novice

Kia cee?d je grški avto leta 2008


36 članov žirije iz 7 grških avtomobilskih medijev so prvouvrščenemu Kia cee?du dali  podelili 147 točk. Za prestižno lovoriko se je poleg cee'da potegovalo ostalih devet kandidatov: Fiat 500, Mercedes Benz razreda C, Fiat Bravo, Nissan Quasqai, Peugeot 308, Toyota Auris/Corolla, Mazda 2, Daihatsu Cuore in Ford Mondeo. Nagrado je direktorju grškega distributerja, gospodu Andreasu Tsoukasu (Davari Group), izročil predsednik žirije in generalni direktor revije 4 Troxoi (?Štirikolesniki?), gospod Kostas Kavathas.

 Končni rezultat glasovanja je izgledal takole:
1. Kia cee?d                       147 točk
2. Mercedes-Benz C            134 točk
3. Fiat 500                        124 točk
4. Mazda 2                        105 točk
5. Fiat Bravo                       94 točk
6. Nissan Quasqai                 87 točk
7. Ford Mondeo                    81 točk
8. Peugeot 308                     52 točk
9. Toyota Auris/Corolla           50 točk
10. Daihatsu Cuore                26 točk

Prireditev ?Grški avto leta? vključuje nove modele, ki so se v preteklem letu predstavili na grškem trgu, obenem pa je njihova prodaja na svetovnem nivoju v tistem letu presegla 5.000.

Cee'd, Kiin kompakt z revolucionarnim sedemletnim jamstvom in maksimalnimi petimi zvezdicami za varnost po Euro NCAP, finalist izbora za Evropski avto leta, romunski avto leta, finalist izbora za hrvaški avto leta, dobitnik Zlatega priznanja hrvaškega avtomobilskega združenja za najboljši avto C segmenta, najbolje prodajani model na Finskem in Češkem, uradno vozilo slovaške policije, tako še naprej ostaja uspešnica na Stari celini, torej tam kjer je oblikovan in narejen.

 

 

www.kia.si


Galerija: