Novice

Pojasnilo Pinusa ob delni izgubi tovora na relaciji Celje-Rače

V ponedeljek, 7. januarja, je podjetje Pinus TKI iz Rač izvajalo prevoz od Zdravstvenega doma Celje do sežigalnice podjetja Pinus TKI v Račah. Po naročilu ZD Celje je kartone z odpadlo dokumentacijo Pinusov voznik prevzel v ZD Celje, nato pa je med prevozom prišlo do delne izgube naloženega tovora. Za neljubi dogodek so v Pinusu izvedeli šele včeraj zvečer iz medijev in takoj sprožili aktivnosti, s katerimi želijo razjasniti ozadje tega dogodka.

 Kot so pojasnili v podjetju Pinus TKI d.d. iz Rač, je prevoz potekal včeraj med 11. in 12. uro z njihovim vozilom  Peugeot Boxer MB F6-87A. Po informacijah voznika je bila dokumentacija zapakirana v kartonski embalaži, in  sicer v 28 kartonih velikosti  40x 40 cm. Kartoni, za katere pravilno shranjevanje  je zadolžen ZD Celje,  po voznikovih informacijah niso bili zlepljeni, kakorkoli drugače zavarovani ali  pripravljeni za transport. Kartoni z odpadlo dokumentacijo, pri nalaganju katerih so pomagali delavci ZD Celje, so bili naloženi v treh paletah in prinešeni iz kleti ZD Celje na transportno vozilo.

 
?Zakaj je prišlo do izgube tovora pri prevozu kartonov z odpadlo dokumentacijo na relaciji Celje-Rače še ugotavljamo,? je povedal Andrej Andoljšek, predsednik uprave Pinus TKI d.d. iz Rač. Dodal je še, da so v Pinusu zadolženi le za prevoz in sežig, nikakor pa ne za pravilnost hranjenja in pakiranja papirnih materialov za sežigalnico, zato tudi niso seznanjeni z njeno vsebino. ?Znotraj podjetja smo že sprožili interno preiskavo s ciljem ugotoviti, zakaj je med prevozom iz ZD Celje do naše sežigalnice prišlo do delne izgube odpadle dokumentacije. Temu bo sledil, če bodo ugotovitve to narekovale, tudi ustrezen disciplinski postopek ?.

Danes zjutraj so predstavniki Pinusa odšli na kraj dogodka, da bi se prepričali, ali je resnično prišlo do izgube materiala za sežig iz njihovega prevoznega tovora. Pri prevzemu materialov za sežig v Pinusu jih je voznik namreč obvestil, da je prevoz potekal brez težav, zato so bili za neljubi dogodek resnično presenečeni.  

V torek, 8. januarja zjutraj, so delavci Pinusa v Račah že odstranjevali preostalo dokumentacijo, izgubljeno v času prevoza, ki so jo našli ob cesti ob Slovenski Bistrici. O zaključkih interne preiskave ter ukrepih bodo v Pinusu obvestili tako ZD Celje kot javnost.

Agencija Imelda Ogilvy


Galerija: