Predstavitve

Ford ohranja ime Ford Fiesta za novo generacijo majhnih družinskih avtomobilov

Fordova nova generacija majhnih avtomobilov bo nosila ime Fiesta. Istočasno je Ford Evropa objavil, da se bo proizvodnja nove Fieste, ki bo predstavljena na avtomobilskem salonu v Ženevi, v Valenciji začela v začetku 2009, v Kölnu pa bo proizvodnja stekla že jeseni letos.

 

Oblikovana in razvita v Evropi za prodajo v Evropi, Aziji, Južni Afriki, Avstraliji in Ameriki med leti 2008 in 2010 je nova Fiesta prvi Fordov globalni model. Ohranja zgodovinsko ime s katerim beleži trideset let uspeha v Evropi in je na trgu že dobro uveljavljena.

 

Fiesta je drzen globalni model, ki je bil predhodno predstavljen v treh različicah koncepta Verve, na avtomobilskem salonu v Frankfurtu 2007, na Kitajskem v novembru 2007 in v Severni Ameriki letos januarja.

 

V Evropi bo nova generacija Fieste kot serijski model debitirala na avtomobilskem salonu v Ženevi. Prodaja 3 in 5 vratnega modela se bo na evropskih trgih začela jeseni 2008. Do leta 2010 bo nova Fiesta naprodaj na vseh trgih po Evropi, Aziji, Južni Afriki, Avstraliji in Ameriki v različnih modelnih izvedenkah, odvisno od trga.

 

?S povsem novo Fiesto želimo ustvariti svetovne standarde majhnih vozil, ki ga bo odlikovala kvaliteta, privlačnost, udobnost in prepričljivo veselje do vožnje. Prepričani smo, da bo povsem novi model atraktiven za novo generacijo kupcev majhnih avtomobilov, ne glede na to na kateri celini živijo,? je dejal Alan Mulally, predsednik in CEO Ford Motor Company. ?Nova Ford Fiesta postavlja nov mejnik standardov, ki bo povzel vse prednosti globalno razvitega modela.?

 
Nova Ford Fiesta uresničuje radikalni koncept Verve, notranjost pa z modernimi in izredno čustveno polnim oblikovanjem ovrže predstavo, da mora biti mali avtomobil  dolgočasen in nezanimiv.

 

Nova Fiesta ustvarja velik razkorak v proizvodnji majhni avtomobilov. Kvaliteta materialov in izbira detajlov se nadaljuje s predstavitvijo že tradicionalno uveljavljene uporabnosti, ohranitve vrednosti, dinamičnosti in varnosti avtomobila. Prvič Fiesta vključuje tudi veliko rešitev vpeljanih v vozilih večjega segmenta.

 

Ključna prepoznavnost Fieste skozi zgodovino je odlična vozna dinamika in tudi novi model se lahko pohvali s tem. Fordovi razvojni inženirji za vozno dinamiko so vložili veliko truda, da so dosegli zastavljeni rezultat. Udobje v vožnji in dobra zvočna izolacija sta samo dve pomembni lastnosti, ki jih lahko omenimo, ko govorimo o izboljšavah, ki bodo predstavljene na novi Ford Fiesti.

 

Nova Fiesta se od konkurence razlikuje tudi po tem, da dimenzijsko ni prerastla svojega predhodnega modela, saj je izdelana na podobnih okvirjih. Nova generacija Fieste je lažja, kar pripomore k bolj ekonomični porabi goriva in nižjim CO2 emisijam.

 

 Fiesta za novo generacijo

 

Nova Fiesta odpira novo poglavje v zgodbi o priljubljenosti Fordovih malih avtomobilov, ki so s svojim prihodom prinesli resnične spremembe v avtomobilski proizvodnji, saj jih je bilo od predstavitve leta 1976 prodanih že preko 12 milijonov. Medtem, ko se je skozi čas in različno modo model spreminjal, je Fiesta ostala še vedno zvesta temeljnim načelom ekonomičnosti, uporabnosti in zanesljivosti za lastnike vseh starosti.


Galerija: