Novice

Mazda2 je World Car of the Year 2008!

Mazda2 je World Car of the Year 2008 (WCOTY). Za laskavi naziv se je Mazdina malčica spopadla s 38 konkurenti in  20. marca 2008 na New York International Auto Showu tudi uradno postala World Car of the Year 2008, pred Fordom Mondeo in Mercedes-Benzom razred C. Obenem je posebna žirija v sestavi štirih svetovnih eminenc na področju oblikovanja Mazdo2 uvrstila med trojico finalistov tudi na področju oblikovanja. Druga dva finalista sta sicer Audi R8 in Volvo C30.

Nagrade World Car of the Year so bile prvič podeljene januarja 2004, podeljuje pa jih 47 mednarodnih avtomobilističnih novinarjev, ki s tajnim glasovanjem na podlagi svojih izkušenj s posameznim avtomobilom izberejo svetovni avto leta. Žirija je sicer sestavljena iz članov, ki zastopajo vse svetovne kontinente.

Mazda2 voznike po svetu navdušuje že od leta 2003, v prvi generaciji pa je postala sinonim za praktičnost in prostornost. Druga generacija, ki je med kupce prispela julija lani je ta načela nadgradila še z Zoom-Zoom veseljem pri vožnji, dinamično obliko ter mnogimi izboljšavami na področju okoljevarstva in varnosti, hkrati pa je poskrbela za nov trend na področju snovanja avtomobilov, saj je za sto kilogramov lažja od predhodnice.

?Izjemno smo počaščeni, da je žirija World Car of the Year Mazdo2 razglasila za World Car of the Year2008.?, je dejal Dan Morris, direktor za marketing in prodajo. ?Nagrada je izjemno priznanje za Mazdo, hkrati pa izjemna vzpodbuda za Mazdine delavce in lastnike Mazd2. Nova Mazda2 je že presegla vsa naša pričakovanja, saj vedno znova dokazuje, da se lahko meri in zmaguje z vsemi svojimi konkurenti na vseh svetovnih trgih, saj je postala avto leta v mnogih državah po svetu, med drugim tudi v Avstriji, Belgiji, na Danskem, v Grčiji, prejela pa je tudi nagrado RJC Car of the Year na Japonskem.?


Galerija: