Novice

Nissan GT-R na 24-urni dirki

 

Nissan Motorsports International Co., Ltd. (NISMO) je napovedal, da bo na letošnji 15. dirki Tokachi 24 ur, ki bo potekala 20. in 21. julija v Hokkaidu, sodeloval z Nissanom GT-R.

 

Na četrti preizkušnji letošnjega prvenstva Super Taikyu Race Series bodo tako v ekstremnih razmerah preizkušene zmogljivosti in zanesljivost novih sestavnih delov NISMO, namenjenih izboljšavam in predelavam v okviru tako imenovanih tuning posegov na novem hišnem superšportnem avtomobilu. Sočasno bo preizkušeno tudi dirkaško motorno olje, ki je bilo razvito v sodelovanju z družbo Motul.

 

Ob tem je direktor moštva Taro Kumagai opozoril, da je dirkaški Nissan GT-R pravzaprav tokrat prvič serijsko izdelan avtomobil. Zato je ob preizkušanju zmogljivosti in zanesljivosti osnovni cilj moštva dokončati dirko. Nastop na vztrajnostni dirki je svojevrstno darilo pristašem tega vrhunskega avtomobila, saj si ti želijo po uspehih v tekmovanju Super GT tudi uspešnih nastopov v tej zvrsti avtomobilskega športa.

 

Na dirki Tokachi 24 ur sodelujejo avtomobili, pripravljeni po športno tehničnih predpisih FIA-Group N/A in JAF-N1/N2, z delovno prostornino motorja več kot 3001 kubičnih centimetrov. Po razvrstitvi IP (International Production) se uvrščajo v razred štiri. Ta se prekriva s posebnim tekmovalnim razredom dirke Tokachi 24 ur oziroma razredom '24h special' na dirki Dubai 24 ur. 

 

Sestavni deli in dodatki, ki jih je NISMO razvil za Nissan GT-R in s katerimi bo avtomobil opremljen na omenjeni dirki, bodo v redni prodaji že to poletje.

 

NISMO je na dirko prijavil moštvo z imenom Motul NISMO Racing Team. Dirkalnik, s katerim bodo nastopili Masami Kageyama, Tetsuya Tanaka in Kazuki Hoshino, bo nosil uradno ime Motul NISMO GT-R. Pri moštvu so odkrili tudi nekaj osnovnih tehničnih podatkov tekmovalnega vozila, ki izhaja iz serijskega Nissana GT-R (R35). Delovna prostornina njegovega motorja z oznako VR38DETT znaša 3799 kubičnih centimetrov. Motor doseže največjo moč 353 kW (480 KM) pri 6400 vrtljajev na minuto in največji navor 588 Nm med 3200 in 5200 vrtljajev na minuto. Masa dirkalnika, ki bo nastopal s pnevmatikami Bridgestone Racing Potenza, znaša 1600 kg.


Galerija: