Novice

Letni tržni delež pri evropskem Fordu ostaja stabilen

 
 

Evropski Ford je v prvih devetih mesecih letos na 19 glavnih evropskih trgih prodal 1.149.800 vozil. Fordov tržni delež je znašal 8,7 odstotka in ostaja nespremenjen glede na lansko leto, kljub štiri odstotnemu padcu prodaje v celotni avtomobilski industriji.

"Medtem, ko svetovna gospodarska recesija še naprej vpliva na prodajo vozil na nekaterih področjih, naš delež na 19 glavnih trgih, še naprej ostaja enak," je dejal Ingvar Sviggum, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Ford Evropa.

"Razlog za to je v odličnem paleti novih modelov in skupaj z našimi trgovci se trudimo, da zagotavljamo visoko kakovost vozil in storitev, ki jih naši kupci pričakujejo. Ker se bo splošna gospodarska recesija v prihodnjih mesecih še nadaljevala, smo se  še bolj osredotočili na lansiranje novih modelov, vključno z najnovejšima modeloma Fiesto in Kajem."

Medtem, ko je prodaja na nekaterih večjih trgih šibkejša, pa prodaja na določenih trgih tudi raste. Sem spadajo Nemčija (+5,6 odstotka), Francija (+11,8 odstotka), Belgija (+8,9 odstotka) in Nizozemska (+6,8 odstotka).  Na vseh 51 evropskih trgih je v letošnjem letu evropski Ford prodal 1.414.500 vozil. Ford v Veliki Britaniji je bil najuspešnejši trg v tem letu. Prodali so 336.000 vozil, njihov tržni delež znaša 16,1 odstotka. V Nemčiji so prodali 179.800 vozil (+5,6 odstotka), v Franciji pa 110.100 (povečanje za 11,8 odstotkov). Ford s tržnim deležem 9,5 odstotkov ohranja vodilni položaj v Španiji.


Fordova prodaja v Rusiji in na EDM trgih je še naprej močna in v porastu. V Rusiji se je prodaja povečala za 17,7 odstotkov, na 140.800. Na EDM trgih pa se je prodaja povečala za več kot 38 odstotkov na 66.000 vozil.


September
Ford v Evropi je na 19 glavnih evropskih trgih v septembru prodal 136.700 vozil, kar pomeni 9,3 odstotni tržni delež.


Medtem, ko se vpliv gospodarske situacije odraža na vseh trgih, se je prodaja v Nemčiji povečala za sedem odstotkov na 22.300 in v Franciji za 25,3 odstotkov, na 12.000 vozil.


Fordov tržni delež v Nemčiji je v septembru znašal 7,7 odstotka. Že drugi mesec zapovrstjo pa je nemški Ford v prodaji prehitel GM Opel.

 

Med drugimi septembrskimi dosežki lahko označimo Fordovo vodilni položaj v Veliki Britaniji in na Irskem. Tudi v Franciji se je Ford med avtomobilskimi uvoženimi blagovnimi znamkami uvrstil najvišje.


"Evropski Ford je prodal 161.700 vozil, kar je za 12,3 odstotka manj, v primerjavi z lanskim septembrom. Posledica upada trga in industrije se v glavnem odraža v previdnosti potrošnikov pri sklepanju financiranj,? je  še dodal Ingvar Sviggum. "Navkljub težkim časom, bomo z odličnimi novimi modeli še naprej ohranjali dosežen tržni delež."


Galerija: