Novice

BUSINESSCAR VOLVOVO MESTNO VARNOST RAZGLASIL ZA NAJBOLJŠO AVTOMOBILSKO VARNOSTNO

  • Volvo je zmagal na prvi podelitvi nagrad Techies revije BusinessCar,
  • Mestna varnost je premagala 14 konkurentov in bila razglašena za najboljšo avtomobilsko varnostno napravo,
  • ta nagrajena tehnologija je del standardne opreme vseh Volvov XC60.

Volvova pionirska tehnologija Mestna varnost (City Safety) je bila razglašena za najboljšo avtomobilsko varnostno napravo ob podelitvi nagrad Techies revije BusinessCar. Mestna varnost želi kar se da zmanjšati tveganje pri trkih z nizkimi hitrostmi in je del standardne opreme vseh Volvov XC60.

Nagrada BusinessCar Techies nagrajuje najboljše nove tehnologe in njihove prednosti predstavlja vodjem voznih parkov in transporta.

Urednik BusinessCar Tristan Young je dejal: ?Mestna varnost je izvrsten primer učinkovite uporabe tehnologije kot pomagala pri preprečevanju nesreč na cesti. Ta tehnologija dodatno zniža stroške zavarovanja in popravil ter kar se da zmanjša čas, ko je vozilo izven uporabe ? kar je še posebej zanimivo za varčne poslovne uporabnike in vodje voznih parkov.?

Mestna varnost uporablja lasersko tehnologijo za nadzor prometa do šest metrov pred vozilom. Če zazna neizogiben trk in se voznik ne odzove, sistem samodejno zavre ter se tako izogne ali kar se da zmanjša posledice nesreče.

Peter Rask, izvršni direktor pri Volvo Car UK, je dejal: ?Varnost vozil je bistvenega pomena in Volvo je zavezan k razvoju tehnologij za izboljšanje varnosti vseh, ki se prevažajo z vozili podjetja. Ta nagrada tako pomeni izvrstno novico za nas.?

To je le zadnja v seriji nagrad za Mestno varnost, ki je med drugim prejela tudi nagrado za najboljšo tehnologijo na vsakoletni podelitvi nagrad za poslovna vozila Fleet World Honours 2008.

Mestna varnost je del standardne opreme vseh Volvov XC60; ostala standardna varnostna oprema tega vozila obsega DSTC (nadzor dinamične stabilnosti in oprijema s cestiščem), SIPS (sistem za zaščito pri bočnem trku), WHIPS (zaščito pred nihajnimi poškodbami vratnih vretenc) in ROPS (sistem za zaščito pri prevračanju).

Dodatno pa je nedavna predstavitev pogona na sprednji kolesi in novega 2,4D motorja za Volvo XC60 porabo goriva zmanjšala na okoli 5 litrov na 100 kilometrov, izpuste CO2 pa na 159 g/km.


Galerija: