Novice

RENAULTOV TEHNOCENTER je spremenil ime in postal "LOSANGE"

 

Dvanajst let po otvoritvi je Tehnocenter postal glavni Renaultov sedež, ki združuje inženirje skupine in delavce iz najpomembnejših strok v podjetju. Kot odraz teh sprememb je Tehnocenter dobil novo ime, ki izraža težnjo po združevanju in je svetovno priznano kot simbol podjetja: "Losange" (logotip podjetja v obliki romba).

 

Tehnocenter, ki je bil odprt leta 1998, je bil zasnovan zato, da bi združil vse inženirje, zadolžene za projekte novih vozil Renault. V 12 letih je postal mednarodni inženirski center skupine v središču mreže industrijskih podjetij v Franciji in tujini (Španija, Romunija, Brazilija, Koreja, Indija). V naslednjih letih je Tehnocenter zaposlil tudi Renaultove delavce drugih poklicev, tako na področju oblikovanja, proizvodnje, nabave ?

 

Da bi zaznamoval te spremembe in bolje predstavljal najrazličnejše poklice, ki so in bodo ostali pod njegovim okriljem, se je Renault odločil in preimenoval to ustanovo v "Losange", saj to ime izraža težnjo po združevanju. Ta odločitev odraža trdno Renaultovo prepričanje, da bo podjetje uspelo zgraditi svojo prihodnost in izumljati avtomobile prihodnosti samo v primeru, da se bo oprlo na svojo dediščino in vrednote.

 

Romb, ki je Renaultov znak že od leta 1924 dalje, je po vsem svetu znan kot simbol podjetja. Najprej je bil nameščen v odprtino na pokrovu motornega prostora in skozenj je prihajal zvok hupe. V 86 letih so ga večkrat spremenili in stilsko preoblikovali. Od "diamantne konice" iz 60 let do abstraktnega motiva, ki ga je leta 1972 ustvaril slikar Vasarely. Sedanja dinamična in kakovostna različica datira iz leta 1992.


Galerija: