Novice

Otvoritev nove tovarne zveze RENAULT-NISSAN v CHENNAIJU (Indija)

 

 

Prva skupna tovarna Zveze Renault-Nissan, namenjena za proizvodnjo za širše svetovno tržišče in s proizvodno zmogljivostjo 400.000 vozil/leto

 

17. marca 2010 je predsednik Zveze Renault Nissan v prisotnosti predstavnikov vlade v Tamil Naduju  slovesno odprl tovarno v Chennaiju. Gre za skupno tovarno Zveze Renault-Nissan s proizvodnimi  zmogljivostmi 400.000 vozil na leto.

 

Prvo vozilo, ki ga bodo izdelovali v tej tovarni, bo nova nissan micra. Leta 2011 bo tovarna začela še s proizvodnjo dveh  Renaultovih  modelov za indijski trg: koleosa in fluencea.

 

?Ta tovarna zaznamuje odločilno etapo za Zvezo Renault Nissan v Indiji. Z novo micro začenjamo komercialno ofenzivo v Indiji, ki ji bo v pomoč tukajšnji proizvodni obrat, v katerem lahko izdelujejo vozila tako za Renault kot za Nissan,? je ob otvoritvi dejal Carlos Ghosn.

 

Novo nissan micro so razvili na novi platformi, namenjena pa je tako indijskemu trgu kot izvozu v več kot 100 držav v Evropi, na srednjem vzhodu in v Afriki.

Naložba v to tovarno je vredna 990 milijonov dolarjev, v njej bo ob zagonu proizvodnje letos maja delo našo 1.500 delavcev. Skupaj s parkom dobaviteljem iz šestih podjetij v Chennaiju bo tako v tej regiji ustvarjenih  6.000 delovnih mest.  

 

Tovarna v Chennaiu je prva tovarna v Zvezi, ki bo uvedla proizvodni sistem, ki izhaja iz medsebojne izmenjave znanja in najboljših praks obeh podjetij. Novi proizvodni proces tako tovarni omogoča, da na isti liniji izdeluje tako Renaultova kot Nissanova vozila.

 

V tovarni v  Chennaiju se trenutno že nahaja center Technology and Business Centre India Private Ltd (RNTBCI) Renault-Nissan, ki sodeluje pri aktivnostih obeh partnerjev po vsem svetu: vrhunske raziskave in razvoj, računalniško podprt inženiring, razvoj izdelkov, digitalni razvoj, informacijski sistemi, oskrba z deli iz lokalnega okolja in celotnega sveta.

 

Zgodovina:

22. februarja 2008 je Zveza Renault-Nissan v okviru dogovora z vlado Tamil Naduja objavila projekt izgradnje nove tovarne za proizvodnjo vozil v Chennailu (Indija).

Slavnostna prireditev ob začetku del za izgradnjo nove tovarne 6. junija 2008.


Galerija: