Novice

VOLVOV SISTEM ?EMERGENCY BRAKE ASSIST? (POMOČ Z ZASILNIM ZAVIRANEM V NEVARN

- Prvi sistem, ki je na testu dosegel oceno ?zelo dobro?

- ADAC je pohvalil opozorilna sporočila in hito zmanjšanje hitrosti pri sistemu

- Volvov sistem opravlja prepričljivo delo pri vseh hitrostih

Volvov sistem zasilnega zaviranja lahko reši življenje. Dokaz za to najdemo v primerjavi testov, ki so jih izvedli pri ADAC. ADAC je največji avtomobilski klub v Evropi, ki je letos prvič izvedel test sistema zaviranja v sili, šestih večjih avtomobilskih proizvajalcev, v različnih situacijah in ugotovil velike razlike v odzivanju. Sistem pri Volvu V60 je bil edini, ki je dosegel oceno "zelo dobro" in tako postal jasen zmagovalec testa.

 

Volvo ponuja različne zavorne sisteme v sili za svoje modele. Volvov City Safety System (sistem imenovan mestna varnost) je serijsko opremljen v šestih modeli Volva, medtem ko sta Collision Warning with Full Auto Brake (opozorilo pred trki s polnim zaviranjem) in Pedestrian Detection system (sistem zaznavanja pešcev) na voljo kot opcija. Oba sistema sta bili opredeljena kot zelo dobra v testu ADAC, v katerem so testirali Volvo V60.

 

Testirani so bili različnih scenariji prometa: trčenje z vozilom, ki potuje pri nizki hitrosti; trčenje z vozilom, ki zavira; trčenja z vozilom, ki se je zaustavilo in trčenje z mirujočim vozilom. V vseh teh scenarijih je Volvov sistem dosegel prepričljive rezultate s svojim zanesljivim delovanjem. Preizkušeni Volvo V60 se je samodejno izognil trčenju ali pa upočasnil vožnjo pred trkom, da je bila udarna hitrost močno zmanjšana.

 

Testirani avtomobili so bili: Volvo V60, Audi A7, Mercedes-Benz CLS, BMW 530, VW Passat in Infiniti M37.

 

Pri obrazložitvi razlogov za rezultate pri Volvu, še navajajo, da: "Zasilni zavorni sistem Volva V60 bistveno zmanjša hitrost in s tem moč udarca proti mirujočemu vozilu, če se voznik ne odzove pravočasno - nesreča se izkaže kot manjša, torej se lahko nekdo med vožnjo v mestnem prometu v veliki meri izogne ​​trku. Švedski opozorilni sistem opravlja svojo nalogo zelo prepričljivo. Voznik, kateremu preti nevarnosti, je opozorjen na način, ki ga ne more prezreti. Gre za opozorilne tone in LED projekcijo vetrobranskega stekla. "

  

Volvi sistemi za pomoč pri zasilnem zaviranju

Volvov City Safety System pomaga pri popolnem izogibanju trkov pri nizkih hitrostih, ali pa vsaj pri blaženju posledic le-teh. City Safety deluje z laserskim senzorjem, nameščenem na zgornjem delu vetrobranskega stekla, opozarja pa na vozila na razdalji do šestih metrov, pri hitrosti med 4 in 30 km/ h. Ko sistem ugotovi, da obstaja nevarnost trčenja, če na primer avtomobil spredaj začne nenadno zavirati ali pa miruje, avtomobilov lastni zavorni sistem stopi v akcijo. V primeru, da se voznik ne odzove na nevarnost položaja, se zaviranje v sili sproži samodejno.

 

Volvov City Safety sistem je serijsko opremljen v modelih Volva S60, V60, XC60, XC70, V70 in S80.

 

Adapative Cruise Control System (sistem samodejnega prilagajanja hitrosti), samodejno prilagaja hitrost in oddaljenost od spredaj vozečega vozila. Sistem si prilagodi voznik sam, glede na lastne želje. Sistem dobi potrebne podatke iz radarskega senzorja med hladilnikom (76 GHz enota, dvojni način) in računalniško kamero, ki je nameščena med vetrobranskim steklom in notranjim ogledalom.

 

Collision Warning with Full Auto Brake (opozorilo pred trki s polnim zaviranjem) in Pedestrian Detection system (sistem zaznavanja pešcev) sta aktivna pri hitrostih od 4 km/ h, pa do največje možne hitrosti (tudi takrat, ko je tempomat neaktiven) in opozorita voznika, če obstaja nevarnost trčenja z drugim vozilom ali pešcem. Razdalja zaznavanja sistema je 120 metrov za vozila, ki potujejo v isti smeri in 65 metrov pri vozilih, ki mirujejo. Popolno zaviranje poteka na območju ABS sistema. Vse te funkcije so na voljo v "Driver Support" paketu, ki je na voljo kot možnost za modele Volva S60, V60, XC60, XC70, V70 in S80.


Galerija: