Pnevmatike

Tehni?ne skrivnosti pnevmatike MICHELIN Alpin

Da bi ?etrta generacija gum MICHELIN Alpin čla visoko storilnost na ču varnosti, obenem pa z daljšo življenjsko dobo tekalne plasti in manjšo porabo goriva tudi prihranek stroškov, so pri Michelinu razvili integrirano rešitev, ki temelji na dveh tehnoloških dosežkih.

Najprej so pri Michelinu prilagodili tekalno plast, ki so jo razvili leta 2009 za pnevmatike MICHELIN X-ICE North. Nova tekalna plast se imenuje Full Active Tread in vsebuje pet posebnih tehnoloških rešitev. Del gume, ki je v stiku s cesto, je zasnovan tako, da vsak kvadratni milimeter kontaktne plasti aktivno pomaga pri boljšem oprijemu. Ko se kolo č, se guma čsno prilepi na asfalt, oprime na led, odvaja moker sneg in č čo stabilnost na čn trdnejših blokov tekalne plasti.

Pri Michelinu so razvili tudi posebno gumeno zmes, ki vsebuje ččo olje – imenuje se Helio Compound+, ki poleg izboljšanega oprijema na zimskih cestah č tudi število prevoženih kilometrov in zagotavlja manjšo porabo goriva.

 

  • Full Active Tread: pet čih rešitev za čo tekalno plast

Tekalna plast je odgovorna za ve? funkcij vožnje, čo z zaviranjem, oprijemom ceste, stabilnostjo in krmiljenjem. Da bi nove pnevmatike MICHELIN Alpin čle optimalno storilnost na vseh čih, so Michelinovi raziskovalci razvijali ve? čj naenkrat.

 

1) Nepretrgan profil tekalne plasti

Tekalna plast gume je zasnovana na poseben čn, ki č čn či in vzdolžni oprijem, čsno pa izboljša tudi krmiljenje zaradi enakomernejšega kontakta s cesto in postopnega prenosa sil z enega na drugi blok.

 

2) Vče število vzorcev

Novi MICHELIN Alpin vsebuje 71 čih vzorcev tekalnih plasti na površju gume, prejšnji model jih je vseboval 59. Oprijem na snegu je zato izboljšan.

Vče število vzorcev na zasneženih podlagah ustvari efekt gosenice.

 

3) 50% ve? lamel in ča gostota utorov

Novi Michelin Alpin ima 50% ve? lamel kot gume prejšnjih generacij.

Dodatne lamele čjo oprijem gume na spolzkih podlagah.

 

4) StabiliGrip, utori s 3D tehnologijo

Pri Michelinu so čsno razvili unikatno zasnovo utorov v treh dimenzijah, ki izboljšajo stabilnost blokov tekalne plasti in čo tudi gume same. Ker so številni, izboljšajo stabilnost vozila.

Utori na novi pnevmatiki MICHELIN Alpin so prekrižani, zaradi kombinacije čih in stranskih valovanj pa so bloki tekalne plasti še trdnejši. Rezultat je izboljšana stabilnost, ko je guma v kontaktu s cesto, ne glede na sile, ki jim je izpostavljena – te so vzdolžne sile pri zaviranju in pospeševanju ter stranske pri zavijanju. Nčost krmiljenja je zato izboljšana.

 

Posebej globoki utori

MICHELIN nenehno izboljšuje storilnost na enem ču, a nikoli na čn manjše storilnosti na drugih. Globje zareze na novem modelu MICHELIN Alpin v popolnosti ponazorijo to zavezanost – ponujajo dober oprijem na spolzkih podlagah, tudi ko je profil gume obrabljen že do 4 mm.

 

Utori pod čimi koti

Utori so zarezani pod  koti od 0° do 30° ali 150°, kar jim č čn oprijem v vseh situacijah, naj bo to pri zavijanju ali ravni vožnji.

Rezultat je izboljšan nadzor nad vozilom.

5) Sčš?evalna tekalna plast

 

Tekalna plast nove pnevmatike MICHELIN Alpin sama čnkovito odstranjuje sneg, plundro in vodo, ki se nabira med bloki.

Zasnova v obliki ?rke V s stranskimi zarezami, ki se raztezajo do čic, pomaga odvajati vodo in sneg proti zunanjemu robu pnevmatike.

 

MICHELIN Helio Compound+: ččo olje za izboljšano storilnost na štirih čih

?etrta generacija gume MICHELIN Alpin je izdelana iz nove gumene zmesi kremena in ččega olja. Nova formula izboljša storilnost na štirih čih:

  • Ečost gumene zmesi se ohranja tudi pri nizkih temperaturah in na zimskih cestah ponuja boljši oprijem.
  • Trdnost blokov tekalne plasti se stabilizira skozi življenjsko dobo pnevmatike, kar zagotavlja čo uporabo pnevmatike MICHELIN Alpin.
  • Oč čo število prevoženih kilometrov.
  • Poraba goriva in čo izpust ogljikovih emisij sta zmanjšanja, saj se guma manj segreva, kar se kaže v manjši izgubi energije.

Galerija: