Pnevmatike

Tri leta stara pnevmatika ni stara pnevmatika!

Pnevmatike, proizvedene v skladu s pravili ETRTO so produkti z dolgo življenjsko dobo, kateri so ustvarjeni da zaobidejo naravni proces staranja pnevmatike.

Pnevmatike Michelin so proizvedene v skladu s pravili ETRTO!

Na podlagi splošnih čl s strani ETRTO je Michelin izdal čejša čla glede življenjske dobe pnevmatike.

Test obnašanja pnevmatik glede na njihovo starostno dobo

Testi čega obnašanja pnevmatik glede na njihovo starostno dobo se redno opravljajo v tehnoloških centrih posameznega proizvajalca. Ti či testi merijo obnašanje pnevmatike na mokri ter suhi podlagi, obnašanje med samim zaviranjem ter v primeru nastopa akvaplaninga.

Analize rezultatov testov kažejo, da ni nikakršne razlike v odzivnosti med popolnoma novimi pnevmatikami ter neuporabljenimi pnevmatikami, katerih življenjska doba je eno, dve ali tri leta, pod pogojem, da so bile pravilno skladiš?ene.

Ta navodila so bila objavljena s strani JATMA (Japan Automobile Tyre Manufacturers Association) ter tako priznane s strani vseh proizvajalcev avtomobilov. V ZDA so proizvajalci pnevmatik Michelin, Continental ter Bridgestone skupno čli, da ta čla izdajo. V Evropi je Bridgestone izdal čla ča Michelinovim člom.

 

Michelinova čla o življenjski dobi pnevmatik:

Življenjska doba osebnih pnevmatik ter pnevmatik za lahka tovorna vozila, čo z rezervnimi pnevmatikami

Sč čla se nanašajo na osebne pnevmatike ter pnevmatike za lahka tovorna vozila z oznako C ali LT.

Pnevmatike sestojijo iz čih materialov ter gumenih sestavin, ki vsebujejo elemente, potrebne za pravilno delovanje same pnevmatike. Tekom ?asa so te sestavine podvržene konstantnem spreminjanju. Za vsako posamezno pnevmatiko je stopnja evolucije odvisna od ve? elementov, kot npr. vreme, skladiš?ni pogoji ter drugi elementi (obremenitev, hitrost, tlak v pnevmatikah, hranjenje, itd.), katerim je pnevmatika podvržena v njeni celotni življenjski dobi. Evolucija je odvisna od dejavnikov, ki delujejo znotraj nje, tako da je življenjsko dobo vnaprej č predvideti.

Prav zato je pomembno, da se stranke same poleg stalnega preverjanja tlaka v pnevmatikath, poslužujejo tudi rednih čih pregledov, opravljenih s strani kvalificiranega specialista za pnevmatike, kateri bo preveril ustreznost pnevmatike za nadaljnjo uporabo. To velja predvsem za imetnike osebnih pnevmatik ter pnevmatik za lahka tovorna vozila. Rezervne pnevmatike iz rednih čih pregledov ne smejo biti izvzete. Pnevmatike, katere so bile uporabi 5 ali ve? let, morajo biti preverjene s strani specialista vsaj enkrat letno.

Strankam svetujemo, da se pri pregledu pnevmatik ne čjo zgolj na vizuelno stanje pnevmatik ali zgolj na tlak v pnevmatikah. Pozorne naj bodo tudi na kakršnekoli spremembe v čih odzivnostih kot so čna izguba tlaka, hrup ali vibracije, katere so lahko indikator, da bi bilo v izogib poškodbe pnevmatike, le-to smiselno zamenjati.

Nč je predvideti, v kolikor bi bilo potrebno pnevmatike zamenjati čo na podlagi datuma proizvodnje pnevmatike. Kakorkoli, starejša kot je pnevmatika, ča je verjetnost, da jo bo potrebno zamenjati zaradi samega evolucijskega procesa ter ostalih faktorjev, ki vplivajo nanjo.

Včno pnevmatik je potrebno zamenjati preden dosežejo starost deset let. Pčjivo je, da se vsi tipi pnevmatik, ki so stari 10 in ve? let od datuma proizvodnje, čo z rezervnimi pnevmatikami, zamenjajo z novimi pnevmatikami. S tem se na lahek čn izognemo morebitnim nevarnostim, kljub dejstvu, da pnevmatike še vedno izgledajo vozne ter da še niso dosegle zakonsko dovoljene stopnje obrabe.

Za pnevmatike, ki so bile na vozilih kot del originalne opreme (stranka jih je prejela na novem vozilu), sledite menjalnim nasvetom proizvajalca, kadar je to specificirano (nikoli ne čte 10 let).

Datum proizvodnje pnevmatike se nahaja na čici vsake pnevmatike. Koda na pnevmatiki se če s ?rkami DOT ter č s tednom ter letom proizvodnje. Na primer: DOT koda, ki se č z “2204” pomeni, da je bila pnevmatika proizvedena v 22. tednu (maj) leta 2004. 


Galerija: