Prototipi

Concept Estate osvojil ve? nagrad za ?avtomobil salona? v Ženevi

Volvo Cars je osvojil cenjeni 'hat-trick’ nagrad, potem ko je bil novi Concept Estate s strani ve? medijev imenovan za »avtomobil salona«.

 

Autoblog.com, ugledna avtomobilska komentatorska stran pravi: »Ni vam treba biti nor na avtomobile, da ugotovite, da je Volvo sredi nove zlate dobe avtomobilskega dizajna.« Publikacije v Veliki Britaniji in na Nizozemskem so podobno pohvalile Concept Estate, s ?imer so še utrdile njegov status ene od zvezd ženevskega avtosalona 2014.

 

Nagrada v Ženevi nadaljuje uspešno serijo, ki sta jo čla Concept Coupe, imenovan za »avtomobil salona« na frankfurtskem avtosalonu 2013 in pa Concept XC Coupe, ki je osvojil prestižno nagrado »Eyes ON Desig«' na letošnjem avtosalonu v Detroitu.

 

Pozornost, ki jo globalni mediji čjo Volvovim konceptnim avtomobilom pa se le čje, saj je Volvo pred kratkim ponudil prve če namige glede izgleda novega, težko čkovanega XC90 in čh avtomobilov. Prihod XC90 na trg je napovedan za kasneje v letu 2014.

 

Tri zaporedne nagrade kažejo na čo transformacijo, ki se trenutno odvija pri švedskem proizvajalcu vozil pod vodstvom Thomasa Ingenlatha, višjega podpredsednika dizajna pri Volvo Cars. Navdih za spremembe iš?ejo v preprostosti, funkcionalnosti in lepoti, ki so postali člnosti skandinavskega dizajna.

 

Najudarnejša člnost notranjosti novega vozila Concept Estate je preprostost. Ni? ve? zastarelih gumbov, le še velik zaslon na dotik na sredinski konzoli, s ?imer je notranjost suvereno usidrana v 21. stoletju.

 

»Osnovna ideja je organizirati kontrole in informacije na popolnoma intuitiven in uporabniku prijazen čn. Vse je čo tam, kjer mora biti in vožnja je s tem varnejša, čnkovitejša in v či užitek,« pravi Thomas Ingenlath.

 

»Ko se ni ve? potrebno ukvarjati z gumbi in kontrolami za naraš?č število funkcij je tako, kot da bi vam sneli lisice,« pravi Robin Page, direktor dizajna notranjosti pri Volvo Car Group. »To nam je člo, da smo zgradili lepo notranjo arhitekturo okoli osrednjega zaslona. Konceptno vozilo kaže, kako bo uporabniški vmesnik integriran v prihodnje generacije naših avtomobilov.«

 

Apple in Volvo združita č

Ob predstavitvi Volvovega novega notranjega dizajna in sredinskega zaslona sta Volvo Cars in Apple oznanila, da podjetji združujeta č, z namenom ponuditi voznikom vozil Volvo dostop do Applovega široko razširjenega in čdovanega operacijskega sistema v vozilih Volvo.

 

Preko Apple CarPlay to zavezništvo č voznikom vozil Volvo, da doživijo in uporabljajo vsebine s svojih Apple naprav preko vgrajenega sredinskega zaslona na dotik. Prvi Volvo, ki bo ponujal integracijo z Applovim operacijskim sistemom, bo novi XC90, ki prihaja pozneje v letu 2014.


Galerija: