Tehnika - novosti

Volvo Cars in Apple kujeta globalno zavezništvo

Volvo Car Group (Volvo Cars) in Apple Inc. (Apple) združujeta č; Applov čdovan in razširjen operacijski sistem bo na voljo voznikom, kar združuje eno izmed na svetu najnaprednejših avtomobilskih podjetij z na svetu najpopularnejšim tehnološkim podjetjem.

 

Zavezništvo obljublja preobrazbo doživetja v avtu. Nova storitev Apple CarPlay prinaša vse funkcije in storitve, poznane z iPada, iPhona ali iPoda, naravnost v avto preko Volvove velike središ?ne konzole in zaslona na dotik.

 

Volvo izboljšuje Applove zmogljivosti s povezovanjem s posebej razvitim vmesnikom, ki vozniku č, da uporablja glas in kontrole na volanu za dostop do Applovih funkcij in storitev, kar zagotavlja popolno interakcijo, ki je vedno varna in enostavna za uporabo.

 

Interakcija med Applovim operacijskim sistemom in Volvovima na novo razvito programsko opremo ter vmesnikom v avtomobilu obeta transformacijo videza in čtka v notranjosti vozila. Volvova notranjost bo člna s svojo enostavnostjo in funkcionalnostjo; dve kakovosti, ki združujeta Volvo in Apple.

 

»Applov ?ist in intuitiven uporabniški vmesnik je popoln zadetek z Volvovim skandinavskim dizajnerskim pristopom ter našo čnostjo na funkcionalnost,« pravi Håkan Samuelsson, predsednik in generalni direktor podjetja Volvo Cars.

 

Prvi avtomobil, ki bo nudil Apple CarPlay bo povsem nov SUV XC90, ki bo predstavljen še v tem letu, in je eden izmed najbolj čkovanih vozil preteklih let; nadomestil bo trenutni XC90, ki je redefiniral segment SUV in je postal najbolj prodajan model v zgodovini Volva.

 

Z Apple CarPlayom bodo uporabniki takoj prepoznali svoje osnovne aplikacije iPhone, kot so telefon, čla, glasba in navigacija. Zčtna ponudba bo čvala tudi avdio aplikacije, kot je Spotify, priljubljeno storitev za predvajanje glasbe.

 

Volvov portret zaslon nudi uporabniku prednost, saj so čsno predvajanje tako Volvove kot Applove vsebine, za kar ni potrebno preklapljanje med avtomobilskim in iPhone zaslonom.

 

Apple CarPlay se gladko integrira v Volvov nov uporabniški vmesnik. Vizualno postane del sistema na armaturni ploš?i s prikazovanjem poznanih ikon za Apple aplikacije.

 

»iPhone uporabniki se bodo v novem Volvu čtili kot doma. Ustvarili smo popolnoma integrirano uporabniško doživetje na našem velikem portretnem zaslonu na dotik, ki ponese doživetje mobilne naprave v vozilu na povsem novo raven. Združeno s prednostmi pri varnosti voznika z naprednim sistemom nadzora z glasom, kot je Siri, je naredil Apple popoln zadetek za Volvo,« doda  Håkan Samuelsson.

 

Gladka povezava

Apple CarPlay č povezavo naprave z avtom preko Lightning kabla – z Wi-Fi-jem tudi kmalu. Storitev bo na voljo v čh modelih Volvo, ki bodo temeljili na platformi SPA, prvi med njimi bo povsem nov Volvo XC90 že v letu 2014.


Galerija: