Novice

Koledar ALPRA DESIGN - nevtralna in presenetljiva eksotika z 22-letno tradicijo!

Avtomobilske ideje oblikovalca Aleksandra Praperja že 22 let tvorijo osrednjo temo ekskluzivnih koledarjev ALPRA DESIGN. Z vsako novo izdajo koledarji spremenijo svojo podobo in nanizajo nove avtomobile. Izbrano rdečo nit in predstavitveno tehniko pa podkrepijo z ustrezno izbranim papirjem in drugimi tiskarskimi dodelavami.

Zaradi edinstvene tematike, ki promovira avtomobilsko oblikovanje in pusti domišljiji prosto pot, je koledar ALPRA DESIGN edini nevtralen avtomobilski koledar. S tem ne propagira ali zanemarja nobene obstoječe avtomobilske znamke in je primeren za vse ljubitelje avtomobilov in estetike. Ti si lahko ob pogledu na različne ideje sami predstavljajo, katerim avtomobilom bi ustrezale.

ZANIMIVOST: Zgodba se je pričela leta 1994

Daljnega leta 1994, ko še nismo imeli dostopa do celega sveta zgolj s klikom, ko so umetnine nastajale še predvsem ročno, ko so bile razdalje videti še veliko večje in digitalizacija v povojih, se je rodil prvi avtomobilsko-oblikovalski koledar ALPRA DESIGN.

Na pobudo priznanega fotografa Toma Jeseničnika,  je avtorju zamisel o koledarju ponudil koroški založbi ÈZP Voranc. Prvi koledar s tematiko avtomobilskega oblikovanja je bil posebnost v njihovem prostoru, saj je prvič prikazal avtomobile nevtralno - kot umetnost iz katere se, na koncu razvojnega procesa, rodi pločevina.

Skozi leta je videz koledarja zorel tako oblikovno kot izvedbeno. Zamenjal je več založb in tiskarn, dokler ni leta 2009 prešel v samozaložbo, v okviru podjetja ALPRA DESIGN. A kljub spremembam, ki so se dogajale v ozadju, je bistvo ostalo nespremenjeno - koledar ALPRA DESIGN je bil in je edini nevtralen avtomobilski koledar. To je možno doseči le z ustvarjanjem neobstoječih avtomobilov, torej s tematiko avtomobilskega oblikovanja.

Tematika: dinamika

Koledar ALPRA DESIGN 2016 na 12 stranicah prikazuje ideje avtomobilov prihodnosti. Prepletajo se različna vozila in različni pogledi, oblike pa so upodobljene z nevtralnim sivinskim senčenjem, ki lepo poudari linije ter pričara kovinski videz. Precej realistično predstavljene ideje, s pomočjo simuliranja premikanja, še dodatno pridobijo na vtisu realnosti, hkrati pa koledarju vdahnejo dinamiko in dramatičnost.

Na kratko

EDINSTVEN in NEVTRALEN: edini stenski koledar s tematiko nevtralnega avtomobilskega oblikovanja.
EKSKLUZIVEN: nizka naklada 650 kom, vsak izvod ročno podpisan in številčen.
KAKOVOSTEN: kakovosten papir, srebrni tisk detajla, kartonska škatla.
MEDNARODEN: dodaten list z opisom tematike v petih jezikih, številke namesto imen mesecev.

PRIMEREN ZA REKLAMO: velikost 49 x 34 cm. Prostor za dotisk logotipov podjetij: 49 x 6 cm.

TRADICIONALEN: že 22 let tradicije.
UGODNOSTI: dodatni popusti na storitve ALPRA DESIGN
DARILO: vsakemu koledarju dodane po 4 poštne kartice z motivi s koledarja.

Tradicija

Pred 21 leti, ko se je pričela pisati zgodovina koledarjev ALPRA DESIGN, so ti nastajali namensko za koroške dobavitelje avtomobilske industrije. Z leti so pridobivali na dovršenosti in kakovosti ter se razvili v ene najbolj ekskluzivnih in tradicionalnih koledarjev v Sloveniji.

Edinstvena nevtralnost

Bistvo koledarjev ALPRA DESIGN ostaja njihova posebna tematika. Po zaslugi predstavljanja oblikovalskih idej so edini nevtralni avtomobilski koledarji pri nas in širše. Ne delajo reklame ali krivice obstoječim znamkam, pač pa promovirajo ideje, avtomobilsko estetiko in umetnost. Tako glede vsebine kot kakovosti niso primerljivi z ostalo ponudbo koledarjev, ravno to pa je tisto, kar so stalne stranke poudarile v mnenjih na spletni strani www.alpra.com.

MNENJA - Kupci vedo zakaj ravno ALPRA DESIGN!

Koledarji ALPRA DESIGN s svojo specifično tematiko pritegnejo posebne kupce, ki cenijo izstopajoč izdelek, omejeno serijo in inovativnost zasnove. Takšno darilo izraža naprednost, spoštovanje kakovosti in zazrtost v prihodnost. Večina kupcev po prvem nakupu ostane zvestih.



Galerija: