Tehnika - novosti

Lexus LC 500 opremljen s pnevmatikami MICHELIN Pilot Super Sport ZP

Natančno formirane pnevmatike vključujejo najnovejšo Run-Flat tehnologijo  Michelin-a.

Razburljiv novi Lexus LC 500, luksuzni športni kupe, se je predstavil enajstega januarja 2016, na avtomobilskem sejmu v Detroitu. Opremljen je s pnevmatikami MICHELIN® Pilot® Super Sport ZP, so zasnovane tako, da bistveno bolj prispevajo k zmogljivosti in vodljivosti vozila. Prvič v zgodovini,  so Michelinovi inženirji razvili novo hibridno tehnologijo bočnice, ki omogoča pnevmatiki, da ohrani svojo run-flat zmogljivost in vrhunsko vodljivost, zmanjša pa se tudi celotna masa pnevmatike in kotalni upor.

V času razvoja so uporabili  več kot 1.200 prototipov pnevmatik in veliko ur testiranja,  tako v Michelinovih in japonski raziskovalnih inštitutih.

"Michelinova globalna razvojna ekipa je bila ves čas, v tesnem sodelovanju z Lexusovo ekipo za Pilot Super Sport ZP, ki izpopolnjuje učinkovitost in varnostne potrebe za Lexus LC 500", pravi Thom Roach, podpredsednik  trženja opreme, za Michelin Severno Ameriko. Dodaja, da bodo lastniki vozil brez dvoma uživali v brezskrbnosti, ki  jo omogoča Michelinova run-flat tehnologija.

Pri Michelinu so uporabili patentirano tehnologijo Premium Touch®, ki na bočnem delu pnevmatike ustvari vtis žametne teksture in tako še poudri detajle in  lepoto vozila Lexus LC 500. 

Velikosti pnevmatik za Lexus LC 500:

  • 245/40 R21  spredaj
  • 275 / 35R21 zadaj

Galerija: