Novice

Nissanove novosti v Frankfurtu

- Koncept Dunehawk predstavlja osnovo za prihodnja Nissanova SUV vozila
- Nissan 350Z vstopa na evropski trg športnih vozil
- Ve? zmogljivosti; ča čost: naprednejši dizelski motorji. Micra s 60kW dizelskim motorjem dopolnjuje č paleto
- Vozilo s pogonom na gorivne celice (Fuel cell vehicle - FCV) poudarja Nissanovo vodstvo v razvoju alternativnih goriv

Nissan bo na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu potrdil vodilno vlogo na čm evropskem trgu vozil 4x4. Med čimi atrakcijami bo zagotovo drzno konceptno vozilo Dunehawk, ki predstavlja zasnovo prihodnjih Nissanovih SUV vozil.

Dunehawk je Nissanova vizija 4x4 vozil jutrišnjega dne. Z drznim in inteligentnim dizajnom, napredno tehnologijo in inovativno kombinacijo lastnosti SUV in MPV vozil, je Dunehawk srednje veliko vozilo 4x4, ki je namenjeno jutrišnjim potrebam družin, ki aktivno preživljajo prosti ?as. Opremljen z drugo generacijo Nissanovega sistema ALL MODE 4x4 ? prvi? videnega pri X-TRAILU, Dunehawk združuje vrhunske off-road zmogljivosti z čimi voznimi lastnostmi tudi na asfaltnih površinah.

Frankfurtski avtomobilski salon pomeni tudi uradni čtek prodaje športnega Nissana 350Z v Evropi. Podvozje tega dvosedežnika je bilo razvito na osnovi izkušenj iz dirkalnih stez.

Mčn 3,5-litrski motor V6 razvije 206 kW (280 KM) in ima pogon na zadnja kolesa. Nameš?en je za prednjo premo, da zagotovi optimalno razporeditev teže. Nča hitrost 350Z je elektronsko omejena na 250km/h, medtem ko od 0-100km/h pospeši v manj kot 6 sekundah.

Vrnitev Z-ja predstavlja pomemeben mejnik in osnovo za napredek blagovne znamke Nissan v Evropi. 350Z je že peta generacija tega izjemnega športnega vozila v le treh desetletjih in od svoje predstavitve na avtomobilskem salonu v Ženevi marca letos, so prodali že ve? kot 1000 vozil.

Pomemben prispevek k rasti prodaje vozil Nissan v Evropi predstavlja tudi širjenje dizelske palete motorjev. Na Frankfurtskem salonu bo predstavljena tudi micra z novim 1,5 dCi dizelskim motorjem z čo 60 kW (82 KM), katere prodaja se bo čla letos oktobra in ki pomeni dopolnitev sedanje 48 kW čce enakega dizelskega motorja. Micrin 1.5dCi (60 kW) dizelski motor čje obdobje predstavljanja dizelskih motorjev, ki Nissanu čjo čost v vseh tržnih segmentih ? od micre do čega patrola GR. Paleto dizelskih motorjev tako sestavlja ni? manj kot 5 čih prostornin (1,5-, 1,9-, 2,2-, 2,5- in 3,0-litrska) z 9 čimi či.

Prvi? v Evropi bo Nissan razstavil tudi svoje tehnologije prihodnosti. Na razstavnem prostoru bo prototip X-TRAILA s pogonom na gorivne celice, s katerim so ravnokar čli program testiranja. Tehnologija pogona na gorivne celice je 100% okolju prijazna tehnologija brez škodljivih emisij in predstavlja osebna vozila prihodnosti. Nissanov prototip pomeni osnovo za FCV, ki gre letos v testno proizvodnjo.

Press

Galerija: