Avtosaloni

Zagreb Auto Show 2002

Z 21. marcem je svoja vrata za sedmo silo (novinarje) odprl Zagrebški avto salon, ki je bienalna prireditev in se izmenjuje s salonom gospodarskih vozil, servisiranja in vzdrževanja. Od 22. do 27. marca bo razstaviš?e zagrebškega velesejma odprto med 9.00 in 20.00 uro, zadnji dan, 28. marca pa od 9.00 do 18.00. Na 43.000 kvadratnih metrih razstavlja 515 razstavljavcev iz 30 držav. Le ti bodo razstavili 35 znamk avtomobilov in njihovih 261 modelov! Vidite lahko tudi 73 čih modelov motociklov in skuterjev, nekaj servisne opreme, avto-akustiko (posebno razstaviš?e namenjeno Car audio showu), dodatno opremo za avtomobile in sredstva za nego avtomobila. Vse dni bodo na razstaviš?u potekale č prireditve, tekmovanja, seminarji in zabavne prireditve. Med njimi velja posebej omeniti izbore najboljših avtomobilov v raznih kategorijah (enoprostorec, coupe, kabriolet, karavan, terensko vozilo, poslovni avto), najboljšega razstaviš?a, najatraktivnejšega modela in seveda izbor miss salona, ki bo glede na zelo številne in nesporno če nedvomno paša za č! Vsi omenjeni izbori bodo potekali v torek, 26.3.2002 ob 20.00 uri.

Za vstopnice boste v teh dneh odšteli 35 kun za odrasle, 25 kun za dijake, študente, upokojence in vojake, ter 100 kun za trajno vstopnico, ki čje katalog prireditve. Za sam katalog boste odšteli 15 kun. Z vstopnico boste imeli tudi možnost sodelovanja na nagradnem žrebanju, ki bo čejšemu obiskovalcu prineslo Toyoto Corollo HB 1,4 terra.

Med zanimivimi razstavljenimi avti velja omeniti: Alfa Romeo 156 GTA, Audi Cabrio, Bentley Arnage, BMW X5 4,6 iS, Citroen C3, Ford Fiesto in Fusion, Hondo CRV 2, Jeep Cherokee, Mini Cooper S, Lamborghini Murchielago, Lancio Thesis, Mazdo 6, Mercedese E razreda, A 210 Evolution in SL, Opel Vectro 3, Peugeote 206 SW, 307 SW in 807, Porsche 911 Carrera 4S in targa, Range Rover, Renault Vel Satis, Seat Ibizo in Salso @, Škodo Superb, Volkswagen Beetla RSI in Volva XC 70 Ocean race.

Pohvaliti velja urejenost razstavnih prostorov, ki so na čn velike kvadrature zelo pregledno in odprto urejeni, zato ni težko narediti dobre spominske fotografije vašega ča, po možnosti s katero od hostes, ki so dodeljene skoraj vsakemu avtomobilu, kar je napram ostalim podobnim prireditvam dokaj redko. Ampak naj fotografije povejo svoje!

Alpra