Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Nova Mazda2 s tremi vrati na Ĺľenevskem salonu

12.02.2008 :: Predstavitve   

 Prvič v zgodovini bo Mazda2 na voljo tudi v kombilimuzinski različici s tremi vrati. Z zdruĹľitvijo dobrih lastnosti petvratne s športnimi ambicijami trivratne različice, bo Mazda2 s tremi vrati zdruĹľila uporabnost in dinamičnost. Obenem bo tudi cenovno ugodnejša od petvratne izvedenke. Mazda bo novinko predstavila na 78. avtomobilskem salonu v Ĺ˝enevi, ki se bo odvijal med 4. in 16. marcem 2008.

 

Nova trivratna Mazda2 je namenjena novemu segmentu kupcev, ki bo japonski znamki omogočil še večjo rast na evropskih trĹľiščih. Na voljo bo s tremi dobro znanimi agregati, in sicer dvema bencinskima, Ĺľivahnim MZR 1,3-litrskim ter športnim MZR 1,5-litrskim agregatom, ter 1,4-litrskim MZ-CD dizelskim agregatom s tehniko skupnega voda. Vsi trije agregati se lahko pohvalijo z nizko porabo goriva in majhnimi izpusti ogljikovega dioksida.

 

S svojo predstavitvijo v lanskem septembru je Mazda2 Zoom-Zoom način razmišljanja pripeljala na novo raven, v drugo generacijo in takoj zablestela na evropskem avtomobilskem prizorišču. Decembra 2002 je na NCAP preizkusu varnosti dobila vseh pet zvezdic ter v vsega nekaj mesecih prejela več kot dvajset avtomobilskih nagrad, med katerimi velja izpostaviti nazive Car of the Year v naslednjih drĹľavah: Avstriji, Belgiji, Bolgariji, na Hrvaškem, Danskem, Grčiji in na Novi Zelandiji. Na Japonskem je prejela tudi nagrado RJC Car of the Year. S popolno preobrazbo in uporabo nove strategije, je Mazda2 postala skoraj sto kilogramov laĹľja od predhodnice, in edini predstavnik v segmentu, ki se lahko pohvali s teĹľo, manjšo od tisoč kilogramov, s čimer nasprotuje trendom vse večjih in predvsem teĹľjih predstavnikov segmenta B.

 

V Ĺ˝enevi bosta  na ogled tudi dve evropski premieri, in sicer koncept Mazda Taiki, ki ga poganja Mazdin rotacijski motor naslednje generacije ter Mazda5 Hydrogen RE Hybrid.