Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Prihaja Walter Röhrl

30.06.2008 :: Novice   

  

Na mednarodni rally starodobnih vozil Dunaj-Trst 2008 se je pred dnevi prijavil dvakratni svetovni prvak v rallyju Nemec Walter Röhrl. Enainšestdesetletnik, ki mu mnogi zaradi izjemno natančne voĹľnje pravijo tudi ?The Master? bo nastopil s porschejem 911 2,4 S izdelanim leta 1970.

 

Njegov nastop je bil potrjen že lani, vendar ga je moral tik pred zdajci odpovedati zaradi bolezni. Kot pravi se letošnjega rallyja zato veseli toliko bolje in želi pokazati svojim konkurentom v FIA ? Race Classu kam še vedno sodi ? na sam vrh!

 

Walter Röhrl je leta 1980 osvojil prvič naslov svetovnega prvaka s fiatom, nakar je dve leti pozneje uspeh ponovil še z oplom. Ljubitelje bencinskega športa je osupnil leta 1987, ko je z audijem S1 sport quattro podrl rekord na znameniti gorski dirki Pikes Peak v Ameriki. Slednja velja za eno najteĹľjih gorskih dirk, saj je dolga kar 19,9 kilometra in večinoma pokrita z drsečim makadamom. Uspehe je dosegal tudi na mnogih vztrajnostnih dirkah predvsem z vozili znamke Porsche. Zatorej tudi ni naključje, da je za nastop na rallyju izbral ravno slednji dirkalnik, ki ga bo najel od Heinza Emmerlinga.

 

Prijave se sicer zbirajo vse do 30. junija 2008! Slovenci bomo imeli na startu rallyja v Dunaju kar tri posadke. S porschejem 911 SC targa bosta nastopila zakonca Prebil ter z astonom martinom DB6 coupe zakonca Hrovat (obe posadki v Competition Class). V ?Röhrlovem? razredu pa bosta nastopila Metod Papež in sovoznik Mišo Šapec s fordom escortom RS2000.

 

Več informacij na uradni spletni strani www.wientriest.at

 


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0