Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Audi razvija dirkalno različico modela R8

03.09.2008 :: Eksotika   

   

   

? Športni program za stranke: športni avtomobil s sredinskim motorjem
? Prvi nastopi na tekmovanjih v sezoni 2009
? Tovarniški voznik Frank Biela opravil krstno vožnjo


Audijev oddelek Audi Sport bo jeseni 2009 strankam prvič ponudil pravi dirkalnik ? več kot 500-konjsko GT3-različico Audija R8, ki so jo načrtno razvili za uporabo s strani kupcev. Logistične in prostorske pogoje za izvajanje športnega programa za stranke bo AUDI AG v naslednjih mesecih ustvaril v Ingolstadtu, Neckarsulmu in Györu.

?R8 je prvi serijski Audi, ki nosi ime in gene uspešnega dirkalnika in zato predstavlja odlično osnovo za vzpostavitev našega prvega večjega športnega programa za stranke,? je povedal vodja avtomotošporta pri Audiju dr. Wolfgang Ullrich. ?Odkar je bil R8 predstavljen, smo prejeli številna povpraševanja po dirkalni različici. Z Audijem R8 bomo lahko strankam ponudili dirkalni avto s sodobno tehnologijo in značilno Audijevo kakovostjo, ki pa ga kljub temu ne bo teĹľko upravljati.?
Audi R8 ustreza pravilniku za skoraj serijske modele GT3, ki omogoča udeleĹľbo na številnih drĹľavnih in mednarodnih tekmovalnih prireditvah.

Ker pravilnik GT3 ne dovoljuje štirikolesnega pogona, je Audi R8 opremljen s pogonom na zadnji kolesni par, značilnim za vozila GT. Prenos moči poteka preko novo razvitega sekvenčnega 6-stopenjskega športnega menjalnika. Za podvozje se uporabljajo skoraj izključno enake komponente kot za serijsko različico vozila. ObseĹľna varnostna oprema zagotavlja maksimalno pasivno varnost. Spremenjeni sprednji del in velik usmernik zraka na zadku skrbita za dober stik s podlago, ki ga zahteva voĹľnja po dirkališču.

Audi R8, ki ima interno projektno oznako ?R16?, so razvili pod vodstvom oddelka Audi Sport. Prvi prototip je sredi avgusta uspešno preizkusil tovarniški voznik Frank Biela.

Prve testne preizkušnje na različnih evropskih tekmovanjih so predvidene za sezono 2009. Jeseni naslednjega leta bo tudi stekla prodaja kupcem.

Vozila za stranke bodo v sodelovanju izdelovali Audi Sport, quattro GmbH ? podjetje, ki je v Neckarsulmu odgovorno tudi za serijsko proizvodnjo cestne verzije Audija R8, in družba Audi Hungaria Motor Kft. iz madžarskega Györa.

 

www.audi.si


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0