Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Lexus uvrščen na prvo mesto lestvice zanesljivosti

10.09.2008 :: Lestvice   

Prestižna znamka vozil Lexus se je v okviru vsakoletne študije o zanesljivosti vozil uvrstila na 1. mesto med 37 avtomobilskimi blagovnimi znamkami, ki jih prodajajo v Združenih državah Amerike ter tako pometla s konkurenco in zmagovalci prejšnjih let.

 

Ameriška druĹľba J. D. Power And Associates, ki vsako leto izvede študijo o zanesljivosti vozil (Vehicle Dependability Study), je letos na prvo mesto uvrstila prestiĹľno znamko vozil Lexus. Omenjena znamka, sicer del druĹľbe Toyota Motor Corporation, je tako še dodatno utrdila sloves največjega proizvajalca avtomobilov vrhunske kvalitete. Tudi druĹľba Toyota Motor Co. je bila nagrajena z 11 od 20 nagrad za posamezna vozila in ohranila visoko prednost pred ostalimi korporacijami; sicer pa na lestvici med TOP 10 najdemo še znamke vozil, ki spadajo pod druĹľbe General Motors, Honda Motor Co., BMW AG in Ford Motor Co.

 

V študiji, v kateri je sodelovalo 52 tisoč posameznikov, so sodelujoči podali mnenje o svojem avtomobilu in zanesljivosti slednjega v obdobju treh let od dneva nakupa. Po navedbah J. D. Power And Associates naj bi namreč lastniki avtomobilov začeli razmišljati o nakupu novega prevoznega sredstva Ĺľe po prvih treh letih.