Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Novi MINI cabrio

01.12.2008 :: Predstavitve   

   

 

?   Prodaja nove izvedbe izredno uspešnega štirisedeĹľnega modela iz Oxforda po vsem svetu znaša pribliĹľno 164.000 enot. Nadaljevanje tretje različice oblikovanja karoserije v okviru druĹľine modela MINI. Novi MINI Cabrio simbolizira vznemirljivost voĹľnje na sveĹľem zraku in se ponaša z nezmotljivim slogom blagovne znamke MINI. S prehodom na še višji standard kot pri prejšnjem modelu so se za ta segment vozil izvirne lastnosti pri modelu MINI Cabrio tako v smislu oblikovanja, vrhunske kakovosti, obvladovanja, zmogljivosti, učinkovitosti kot tudi funkcionalnosti še izboljšale in se v celoti izpopolnile. 

?   Evolucijski razvoj oblikovanja vozila: karoserija z dvojnimi vrati in mehko streho, vključno z ločeno funkcijo zloĹľljive strehe, zagotavlja izvirna, neprimerljiva razmerja, vitke horizontalne linije in resnično individualen slog. Govorica oblikovanja, tipična za to blagovno znamko, oblikovne lastnosti in razmerja jasno pričajo, da gre pri novem modelu za izvirnega, v celoti primernega člana druĹľine izdelkov MINI.

?   Dodelan, prefinjen splošen izgled, ki poudarja podaljšano silhueto in zagotavlja izrazito prisotnost tako pri pogledu s sprednje kot z zadnje strani. Prefinjene, čudovito modelirane površine karoserije, s pridihom modela roadster, ki mu ga daje nizka linija strehe, in pogledom skrita varnostna palica za zaščito pri prevrnitvi. Oblikovanje prednjega dela in zadka enako kot pri obstoječih modelih MINI. Na notranji strani montirani štiriosni zgibi za pokrov prtljaĹľnega prostora zagotavljajo harmoničen in gladek izgled, kar še bolj poudari širši zadek vozila.  

?   Elektrohidravlično upravljanje strehe, vključno s funkcijo zloĹľljive strehe, je na voljo v standardni opremi. Opcija odpiranja in zapiranja mehke strehe do hitrosti 30 km/h. Kot opcija na voljo časovno stikalo Always-Open Timer, ki je posebna funkcija za ugotavljanje časa voĹľnje z odprto streho. Ĺ e širši izbor barv karoserije, barv strehe, platišč, oblazinjenja in notranjih obrob zagotavlja še večjo moĹľnost individualne prilagoditve vozila. Izbor opcijskih dodatkov in posebne opreme, prirejen posebej temu modelu.

?   Na novo razvita palica za zaščito pri prevrnitvi vozila z elektromehanskim pogonom za zadnjimi sedeĹľi, ki jo v primeru nevarnosti za prevrnitev vozila aktivira osrednja varnostna elektronika vozila. Inovativen, absolutno izviren način izdelave varnostne palice v enem kosu omogoča optimalno preglednost nazaj in neovirano stransko preglednost. Dodatna prednost je opcija, ki omogoča integriranje izredno velikega prostora za odlaganje prtljage v enem kosu med prtljaĹľnim prostorom in potniško kabino.

?   Izjemno funkcionalnost zagotavlja koncept fleksibilnega prtljaĹľnika. Sistem za enotavno natovarjanje nudi še večjo odprtino v prtljaĹľni prostor, nasloni zadnjih sedeĹľev se individualno zloĹľijo navzdol in zaklenejo v tem poloĹľaju, polica za različne predmete se lahko po potrebi preko zgibov blokira v dveh poloĹľajih. Kapaciteta prtljaĹľnega prostora se je povečala na 125 litrov (+5) pri odprti strehi, 170 litrov (+5) pri zaprti strehi in 660 litrov (+55) pri zloĹľenih naslonih zadnjih sedeĹľev.

?   Nova generacija štirivaljnih bencinskih motorjev s twin-scroll turbo polnilci ali popolnoma variabilnim upravljanjem ventilov. Prostornina motorja 1.598 cc, maksimalna moč 88 kW/120 KM (MINI Cooper Cabrio) in 128 kW/175 KM (MINI Cooper S Cabrio). Obe različici motorja s širokim izborom tehničnih lastnosti za optimizacijo tako porabe goriva kot emisij: funkcija Auto Start Stop, regeneracija zavorne energije, prikazovalnik stopnje prestave.

?   Pogon na prednja kolesa, občutek kot pri go-kartu, značilen za to blagovno znamko, s prefinjeno tehnologijo podvozja, po meri prirejeno posebej za MINI Cabrio. Elektromehanski servo volan (EPS). Zavorni sistem s protiblokinimi zavorami (ABS), elektronska porazdelitev zavorne sile (EBD), nadzor zaviranja v zavojih (CBC) in zavorna asistenca kot tudi dinamični nadzor stabilnosti (DSC), ki standardno vključuje asistenco za speljevanje. Dinamični nadzor oprijema (DTC) vključuje elektronsko nadzorovano funkcijo diferenciala z omejenim zdrsavanjem na pogonskih kolesih in je na voljo kot opcija.

?   Konstrukcija karoserije je za primer trka optimirana z na novo zasnovano talno ploščo in stebrički A ter stranskimi stebrički, primerno ojačanimi za kabriolet. Trdnost karoserije je v primerjavi s prejšnjim modelom še izboljšana, teĹľa vozila pa se je zmanjšala za 10 kg. Tritočkovni samonavijalni varnostni pasovi na vseh sedeĹľih z zategovalniki in omejevalniki zatezne sile spredaj, čelne varnostne zračne blazine, varnostne zračne blazine za glavo/trup ob strani, integrirane v naslone sedeĹľev, senzor za prevrnitev vozila, ki v primeru prevrnitve krmili varnostni sistem, varnostne zračne blazine in zategovalniki varnostnih pasov z optimirano funkcijo. Pnevmatike runflat in indikator za predrto pnevmatiko.


?   Izvedbe motorjev:
MINI Cooper S Cabrio:
Ĺ tirivaljni bencinski motor s twin-scroll turbo polnilcem in neposrednim bencinskim vbrizgavanjem
Prostornina: 1.598 cc, maks. moč: 128 kW/175 KM pri 5.500 vrtljajih na minuto.
Maks. navor: 240 Nm pri 1.600?5.000 vrtljajih na minuto
(260 Nm s funkcijo overboost).
Pospešek 0?100 km/h: 7,4 sekund, najvišja hitrost: 222 km/h.
Povprečna poraba goriva po EU standardu:
6,4 litrov/100 km,
stopnja CO2: 153 g/km.

?   MINI Cooper Cabrio:
Ĺ tirivaljni bencinski motor s popolnoma variabilnim upravljanjem ventilov na podlagi tehnologije BMW VALVETRONIC.
Prostornina: 1.598 cc, maks. moč: 88 kW/120 KM pri 6.000 vrtljajih na minuto
Maks. navor: 160 Nm pri 4.250 vrtljajih na minuto.
Pospešek (0?100 km/h): 9,8 sekund, najvišja hitrost: 198 km/h.
Povprečna poraba goriva po EU standardu:
5,7 litrov/100 km,  stopnja CO2: 137 g/km