Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Mazda v Los Angelesu prejela nagrado za oblikovanje

07.12.2008 :: Oblikovanje   

   

   

 

Mazda je na letošnjem avtomobilskem salonu v Los Angelesu zmagala na oblikovalskem izzivu ?Motor Sports 2025?. Devet avtomobilskih oblikovalskih studiev iz juĹľne Kalifornije se je natečaja udeleĹľilo s podajo svoje vizije, kako bodo športni avtomobili videti čez 17 let v Kaliforniji, deĹľeli brez emisij škodljivih izpušnih plinov. Pri izzivu je za konceptno vozilo Mazda KAAN bila nagrajena Mazdina ameriška oblikovalska ekipa.

 

Ĺ˝irija je izbrala Mazdin koncept na podlagi izjemne zdruĹľitve inovativne tehnologije z unikatnim dizajnom. Gre za električni dirkalni konceptni avtomobil s patentiranim elektronskim kolesnim sistemom, ki doseĹľe najvišjo hitrost 400 kilometrov na uro in ob tem nima škodljivih izpustov. Konceptno vozilo je oblikovano za voĹľnjo na dirkališču, ki ima v cestišču vgrajen elektroprevodni polimer, ki poganja električne avtomobile. Zunanji dizajn vozila temelji na navdihu električnih polj in naravnih tekstur, zlasti bliskov strele. Potniška kabina je zasnovana v obliki varnostne kapsule.

 

Prejeto priznanje je še eno v vrsti prestiĹľnih nagrad, ki jih je Mazda prejela za oblikovanje v preteklih dveh letih, pri čemer velja omeniti nagrado za oblikovanje ?Grand Prix du Design? na letošnjem 23. mednarodnem avtomobilskem festivalu v Parizu, priznanje ?Najlepši oblikovni koncept? leta 2006 za konceptno študijo Mazda Senku in priznanje ?Louis Vuitton Classic Concept Award 2007? za koncept Mazda Ryuga.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0