Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

BMW koncept serije 5 Gran Turismo

14.02.2009 :: Prototipi   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

 

 

 

Prihodnost zagotavlja vznemirljivo doĹľivetje voĹľnje. BMW je definiral novi segment vozila: BMW koncept serije 5 Gran Turismo.


? Da bi se v prihodnje še vedno zagotavljala zadostna prostornost ob nepozabnem in na novo definiranem doĹľivetju voĹľnje, je BMW ponovno poskrbel za povsem nov segment avtomobila: BMW koncept serije 5 Gran Turismo je adaptacija serijske izvedbe PAS (Progressive Activity Sedan) znotraj zgornjega srednjega razreda, ki s pomočjo inovativno naprednega koncepta sedaj ponuja impresivno različico v odnosu do nadgradnje BMW serije 5.


? S svojo stilsko podobo in dovršenim udobjem doĹľivetja voĹľnje, izĹľareva BMW koncept serije 5 Gran Turismo značilnosti klasične izvedbe Gran Turismo v kombinaciji s posebno zasnovo avtomobila s štirimi vrati in štirimi samostojnimi sedeĹľi. Vse te lastnosti, tako značilne za izvedbo Gran Turismo, so naknadno obdelane z najvišjim standardom inteligentne in vsestranske funkcionalnosti.

? BMW koncept serije 5 Gran Turismo zdruĹľuje eleganco, prostornost, udobje in variabilnost. V kombinaciji z doslej še nevidenim pri kateremkoli avtomobilu, so karakteristične lastnosti prestiĹľne limuzine, modernost in vsestranskost izvedbe SAV
(Sports Activity Vehicle), kot tudi značilnosti klasične izvedenke Gran Turismo, sedaj v celoti zdruĹľene v podobi tega edinstvenega konceptnega avtomobila.  


? Poleg tipičnih sorazmerij blagovne znamke BMW, coupĂ©jevska strešna linija prefinjeno poudarja elegantno športni značaj avtomobila in dolĹľino njegove karoserije. Poleg tega se BMW koncept serije 5 Gran Turismo ponaša s štirimi brezokvirnimi vrati in elegantnim konceptom dodatkov iz aluminija.


? Luksuzna notranjost je presenetljivo velikodušna, upoštevajoč coupĂ©jevsko silhueto avtomobila, saj ustvarja spontan občutek izjemnega počutja za voznika in ostale potnike. To občutje je še bolj izrazito s pomočjo udobnega dostopa do vozila, rahlo višjega poloĹľaja sedenja in panoramske strehe, ki poskrbi za posebej prijetno doĹľivetje potovanja.

? BMW koncept serije 5 Gran Turismo je izjemno vsestranski: fleksibilna notranjost, ki vključuje samostojna sedeĹľa zadaj, pregradno steno in prtljaĹľni prostor omogoča prilagoditev notranjega prostora povsem individualno, glede na posameznikove potrebe - od ločenega prtljaĹľnega prostora, kot pri limuzini, pa vse do 1,650 litrske prostornine za natovarjanje. Fleksibilnost zaokroĹľujejo dvodelna prtljaĹľna vrata s funkcijo ločenega odpiranja.

? BMW koncept serije 5 Gran Turismo cilja predvsem na zahtevno in trendovsko usmerjeno ciljno skupino ? posamezniki, ki dajejo velik pomen avtentičnemu slogu, luksuznemu udobju in fleksibilnosti pri uporabi. To postavlja proizvajalca BMW v poloĹľaj, ki mu daje priloĹľnost privabljanja strank, ki danes vozijo bodisi limuzino, izvedbo SUV ali karavansko različico v posameznih konkurenčnih segmentih.  


? BMW koncept serije 5 Gran Turismo dopolnjuje paleto modelov BMW z inteligentnim, inovativnim in zares povsem edinstvenim konceptom vozila za moderno mobilnost in izpolnjevanjem zahtev najvišjega standarda. Preko odlične kombinacije elegance, prostornosti, udobja in variabilnosti, ustvarja avtomobil neverjetno občutje sproščene navzočnosti. Resnično, te na novo zasnovane karakteristike postavljajo nepozabno veselje do voĹľnje na še višjo raven, hkrati pa se usmerjajo k novim ciljnim skupinam. Nenazadnje velja BMW koncept serije 5 GranTurismo za avtentično ponazoritev premium kakovosti, ki postavlja nov standard športne zmogljivosti, podkrepljen z dinamičnostjo in učinkovitostjo avtomobila.


Oblikovanje notranjosti:

? BMW koncept serije 5 Gran Turismo ponuja prostoren in luksuzen ambient, z navdušujočo in moderno oblikovano notranjostjo. V vlogi edine svetovne kombinacije variabilne prostornosti in brezkompromisne premium kakovosti, se ta inovativen koncept avtomobila ponaša tudi z najbolj sofisticiranimi materiali in prvovrstno kakovostjo obdelave. Vrhunska harmonija oblikovanja notranjosti, ponazorjena preko notranjih okrasnih površin, ki se raztezajo od prednjega dela potniške kabine do zadnjih vrat, ustvarja moderno simbiozo med obema sedeĹľema spredaj in samostojnima sedeĹľema zadaj. S panoramsko stekleno streho prideta svetloba in prostoren ambient v notranjosti avtomobila še močneje do izraza, medtem ko stilsko oblikovana armaturna plošča preko horizontalnih linij, tehnologije Black Panel in integriranega 10.2-palčnega nadzornega prikazovalnika čudovito poudarja širino avtomobila.


? Vrhunsko udobje sedenja in obilica prostora v predelu glave ter predelu komolcev spredaj, sta sinonim za luksuzno različico avtomobila, medtem ko zagotavlja malce povzdignjen poloĹľaj sedenja optimalen pregled nad dogajanjem, hkrati pa poskrbi za posebej udoben dostop do vozila. Z rahlim pomikom naprej, se pri instrumentni plošči sedaj občutno izboljša stopnja udobja nadzornega upravljanja za voznika.


? Udoben in ergonomsko dodelan dostop, kot tudi izrazita svoboda gibanja, označujejo velikodušno ozračje na zadnjih sedeĹľih. Sredinska konzola v konceptnem avtomobilu, ki se razprostira vse do zadnjega dela potniške kabine, lepo poudarja dolĹľino notranjosti. Odlična variabilnost je zagotovljena preko samostojnih sedeĹľev zadaj, s funkcijo poljubne nastavitve sedeĹľev po dolĹľini in funkcijo zlaganja posameznega naslona za hrbet v smeri naprej, ob tem pa se z enostavnim pritiskom na gumb aktivira električna nastavitev kota naslona za hrbet za še večje udobje in popoln slog.


? Pri običajnem poloĹľaju zadnjih sedeĹľev, zagotavlja BMW koncept serije 5 Gran Turismo potnikom na zadnjih sedeĹľih identično prostornost v predelu nog kot pri BMW serije 7 in praktično enako prostornost v predelu glave kot pri BMW X5. Ob tej konfiguraciji znaša prostornina prtljaĹľnega prostora 430 litrov ali 15.1 kubičnih čevljev. Pregradna stena za sedeĹľema zadaj ločuje potnike in prtljaĹľni prostor med seboj, tako z vidika zvočnosti kot temperaturnih razmer, enako kot pri limuzinski različici. Po potrebi se lahko sedeĹľa zadaj pomikata po dolĹľini naprej in nazaj do razdalje 100 milimetrov ali več kot 3.9" ? če sta sedeĹľa zadaj pomaknjena naprej do konca, imajo potniki še vedno na voljo identično prostornost v predelu nog kot pri limuzini BMW serije 5, s povečano prtljaĹľno prostornino, ki sedaj znaša 570 litrov ali skoraj 20 kubičnih čevljev. Ob zloĹľenih naslonih zadnjih sedeĹľev in zloĹľeni pregradni steni, se prtljaĹľna prostornina dodatno poveča na maksimalno prostornino 1,650 litrov ali skoraj 58 kubičnih čevljev. Prevleka prtljaĹľnega prostora se lahko odstrani in shrani v pomično dno prtljaĹľnega prostora ? za dosego ekstra udobja.


? Dvodelna prtljaĹľna vrata omogočajo edinstveno variabilnost pri natovarjanju v prtljaĹľni prostor: z odpiranjem manjših limuzinskih prtljaĹľnih vrat pod zadnjim steklom, je vozniku in potnikom omogočeno, da v kombinaciji z integrirano pregradno steno, natovarjajo predmete v prtljaĹľni prostor brez povzročanja kakršnegakoli prepiha v potniški kabini ali spremembe temperature po Ĺľelji potnikov. Za enostavno natovarjanje večjih predmetov pa je vse, kar mora voznik storiti zgolj to, da odpre večja prtljaĹľna vrata, ki so po svoji konfiguraciji podobna tistim pri izvedbi SAV (Sports Activity Vehicle).


Oblikovanje zunanjosti:

? BMW koncept serije 5 Gran Turismo zdruĹľuje moderno, aktualno interpretacijo štirivratne izvedbe Gran Turismo s celostnim limuzinskim prestiĹľem in variabilnostjo izvedenke SAV (Sports Activity Vehicle). Sorazmerja, tako tipična za blagovno znamko BMW, so še posebej ponazorjena preko razpotegnjenega pokrova motorja, dolge medosne razdalje, coupĂ©jevske strešne linije in ?greenhousea?, pomaknjenega daleč nazaj.


? Dinamični značaj prednjega dela avtomobila je poudarjen z velikimi in nizko spuščenimi okrasnimi rešetkami BMW v obliki ledvičk ter navpično umestitvijo spredaj, kot tudi velikima odprtinama za dovod zraka. Nagnjeni pod kotom, občutno razprostrti v smeri stranskega panela in poudarjeni z izrazito obrobo: dvojni okrogli Ĺľarometi pričarajo prednjemu delu avtomobila izjemno moderno podobo. Korona obroči v funkciji dnevnih luči so premierno na voljo v LED tehnologiji.


? S stranskega profila, BMW koncept serije 5 Gran Turismo povsem očitno ponazarja svoj inovativni značaj, izrazito bočno silhueto in coupĂ©jevsko strešno linijo, ob izrazito poudarjenem elegantnem videzu avtomobila in pristni dolĹľini karoserije. Po stopinjah primera športnega coupĂ©ja, je BMW koncept serije 5 Gran Turismo na voljo s štirimi vrati in okni brez okvirjev. Aluminijaste letvice ob stranskih oknih, obdelane iz kompaktne konstrukcije, lepo podpirajo elegantno oblikovana zunanja ogledala, ki predstavljajo še enega izmed pomembnih oblikovalskih vidikov. Naslednji pomemben element stranskega profila avtomobila je izjemna ponovna interpretacija famoznega "Hofmeister kink", tako značilnega za znamko BMW v zadnjem delu konstrukcije stranskega okna na C-stebričku.


? Horizontalne linije na zadku poudarjajo širino in športni značaj avtomobila, ta pa se še okrepi z bočno linijo, ki se razprostira preko stranskega profila v zadnji panel, tridimenzionalnim kromiranim elementom in razširjenimi oboki koles. Zunanje strešne linije se prefinjeno zlijejo v aerodinamično krilce in zaobjamejo zadnji del v športno zasnovanem ?fastback? zadku. Tu pa je še ena značilna lastnost znamke BMW: zadnji sklop luči v obliki črke L je na voljo s horizontalnimi pasovi luči, ki se raztezajo v smeri stranskega profila avtomobila.

Čisto pravi BMW ponuja nove moĹľnosti in značilnosti v resnično navdušujočem slogu in z izjemno raznovrstnostjo ? to je BMW koncept serije 5 Gran Turismo. S predstavitvijo tega trendovskega konceptnega vozila, uvaja svetovno najuspešnejši proizvajalec premium avtomobilov povsem nov segment na področju avtomobilskega trga, ki plemeniti tako značilno veselje do voĹľnje BMW z novim aspektom, hkrati pa prenaša edinstven slog BMW na drug tip avtomobila.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0