Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Podjetje Volvo Cars je predstavilo tri nove otroške avtomobilske sedeže

22.04.2009 :: Novice


Podjetje Volvo Cars je predstavilo tri nove otroške avtomobilske sedeĹľe, s tem pa je pokrilo razpon med dojenčki in otroki, starimi do 10 let. Otroški sedeĹľi so bili temeljito testirani in ustrezajo visokim varnostnim kriterijem pri podjetju Volvo Cars. Trije novi otroški sedeĹľi so udobni, prijazni za uporabo, na voljo pa so v temnem dizajnu z Volvovim znakom na naslonu za glavo.

 

?Z našim novim otroškim sedežem, obrnjenim v obratni smeri vožnje, lahko otroci potujejo veliko dlje kot prej, kar pa lahko reši življenja,? pravi Jessika Andréasson, vodja produktov pri Volvo Cars.

 

Udobni sedeĹľi za dojenčke

SedeĹľ za dojenčka ima priročno ročico in se ga z lahkoto nosi v in iz avtomobila. Ta sedeĹľ se lahko uporablja vse od rojstva otroka do enega leta starosti (13 kg). SedeĹľ ima globoki, mehko oblazinjeni stranski krili, ki nudita visoko stopnjo varnosti pri stranskih udarcih oziroma trčenjih. Naslon za glavo je nastavljiv v sedmih višinah, pas se avtomatično prilagodi višini otrokovih ramen. Otrok je zavarovan z uporabo pet-točkovnega pasu, ki je reguliran na sredini. SedeĹľ za dojenčke je pritrjen s pomočjo sistema ISOFIX ali z navadnim avtomobilskim varnostnim pasom.

 

Konvertibilni otroški sedeĹľ, nameščen v obratni smeri voĹľnje, za otroke do 6 leta starosti

Konvertibilni otroški sedeĹľ se lahko uporablja dlje kot prej, in sicer od 9 meseca starosti do 6 let, kar je velik doseĹľek pri varnosti za otroke v avtomobilih. Konvertibilni otroški sedeĹľ je udoben za otroka, ki lahko v njem sedi ali pa tudi spi. Stranski krili sta globoki, podloĹľeni in nastavljivi ter nudita dobro zaščito pri stranskih trčenjih, pri tem pa zagotavljata pravilno namestitev pasu čez ramena. Osrednje pričvrščen pas pomeni, da se ga z lahkoto prilagaja za otroke različnih starosti in višin. Otroški sedeĹľ se lahko obrne v smeri voĹľnje, ko otrok tehta najmanj 15 km in je prerasel funkcijo, pri kateri je sedeĹľ lahko obrnjen v obratni smeri voĹľnje. V tem primeru se spremeni v udoben sedeĹľ (otroški jezdec) z oporo za hrbet, sedeĹľ in otrok pa sta tako pričvrščena z avtomobilskim varnostnim pasom. Volvo Cars svetuje uporabo sedeĹľa, nameščenega v obratni smeri voĹľnje, najmanj do 3 let starosti, zaĹľeleno tudi od 4 let dalje. 

 

 

Otroški jezdeci z naslonom

Za otroke med 4 in 10 let se uporablja otroški jezdec (jahač) z naslonom, ki zagotovi pravilno lego avtomobilskega varnostnega pasova čez otrokova stegna in ramena. Otroški jezdec in otrok gledata v smeri voĹľnje. Otroški jezdec je udoben, globoki, stranski podloĹľeni krili pa zagotavljata maksimalno udobje tudi, ko otrok spi. Naslon za glavo je nastavljiv in se lahko spreminja glede na višino otroka, pri tem pa nudi 11 različnih višin. Ĺ irina jahača se med rastjo otroka lahko prilagodi na tri širine.

 

Volvovi pooblaščeni prodajalci imajo vso potrebno znanje

 

Volvovi otroški sedeĹľi bodo na voljo pri pooblaščenih Volvovih prodajalcih v Evropi in Aziji od letošnjega poletja dalje. Prodajalci imajo vso potrebno znanje s področja varnosti in nudijo navodila o namestitvi in pričvrstitvi otroških sedeĹľev. 

?Raziskave o mednarodnih nesrečah kaĹľejo, da je eden od najpogostejših vzrokov za poškodbe otrok ali otroške Ĺľrtve v prometu ravno nepravilno nameščen otroški sedeĹľ ali nepravilno nameščen otrok v sedeĹľu,? pravi Helena Larsson, inĹľenir pri Volvo Cars.

Vsi Volvovi otroški sedeži so opremljeni z vso opremo, ki jo potrebujete za namestitev, prav tako pa tudi z jasnimi navodili za namestitev sedeža in otroka.

 

Testirani, da izpolnijo tudi najvišje zahteve

 

Podjetje Volvo Cars sodeluje s podjetjem Britax Römer, ki je znan izdelovalec varnostne opreme za otroke.

 

?Naše sodelovanje je odličen primer, pri katerem proizvajalec zagotavlja strokovnost na področju dizajna atraktivnih in udobnih otroških sedeĹľev, mi pa dodamo naš ?know-how? o varnosti za otroke v avtomobilih,? razlaga Jessika AndrĂ©asson.

 

Predstavljeni trije otroški sedeži nosijo dobro znano Volvovo oznako in tako simbolizirajo najvišjo stopnjo varnosti in kakovosti.

 

?Testirali smo sestavne dele otroških sedeĹľev in njihove mehanske značilnosti. Testirali smo jih tudi v nesrečah in s tem potrdili skladnost z visokimi varnostnimi zahtevami Volva,? pravi Helena Larsson.

 

Vse tkanine, uporabljene pri otroških sedeĹľih, so skladne z Oeko-Tex Standardom 100, ki jamči, da tkanine ne vsebujejo sestavin, ki bi lahko povzročale alergije. Vse prevleke so odstranljive in se jih lahko pere v pralnem stroju pri 40 stopinj C.

 

Otroci bi se morali voziti v obratni smeri voĹľnje, kolikor dolgo je mogoče

Podjetje Volvo Cars predlaga, da se otroci vozijo v obratni smeri voĹľnje, kolikor dolgo je mogoče, vendar najmanj do starosti 3 ali 4 let. Otrokov vrat je šibek in se še vedno razvija, glava pa je sorazmerno večja kot pri odraslem človeku. Ko se otrok vozi v obratni smeri voĹľnje in pride do trka v sprednji del vozila, se sile trčenja razporedijo po hrbtu in glavi, zmanjša se pritisk na vrat. Za starejše otroke je pomembno, da uporabljajo sedeĹľe v obliki jezdecev, ki varujejo otrokove nerazvite kolke in ranljiv abdominalni del s pravilno namestitvijo varnostnega pasu preko stegen.

?Otroci bi se morali voziti v obratni smeri voĹľnje, kolikor dolgo je to mogoče,? potrjuje Jessika AndrĂ©asson.

?Če bodo naši novi otroški sedeĹľi pripomogli k temu, da se bo več otrok vozilo v obratni smeri voĹľnje dlje časa, bomo zadovoljni.?

 

Povzetek

-          Volvo Cars predlaga, da se otroci vozijo v obratni smeri voĹľnje, kolikor dolgo je mogoče, najraje do starosti 4 let ali več.

-          Podjetje Volvo Cars je lansiralo tri nove otroške sedeĹľe, ki izpolnjujejo visoke varnostne zahteve.

-          Podjetje Britax Römer je razvilo te nove otroške sedeĹľe.

-          Otroški sedeĹľi so na voljo pri različnih starostih in velikostih:

1.      Stol za dojenčke do 13 kg, do 1 leta starosti.

2.      Konvertibilni otroški sedeĹľ, nameščen v obratni smeri voĹľnje, za otroke od 9 mesecev do 6 leta starosti (9-25 kg). Stol se kasneje lahko obrne tudi v smeri voĹľnje (ko je otrok teĹľek najmanj 15 kg).

3.      Otroški jezdeci z naslonom (15-36 kg, od 4 to 10 leta starosti ali dlje).

-          Podjetje Volvo Cars je natančno testiralo otroške sedeĹľe in jamči za varnost in kakovost.

-          Na voljo pri pooblaščenih Volvovih prodajalcih v Evropi in Aziji (tudi Kitajska) od letošnjega poletja dalje.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0