Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Anketa 46: Ali bi imeli starodobno vozilo ?

13.05.2009 :: Anketa


 

 

Starodobniki v Sloveniji ponovno pridobivajo na ugledu. Ĺ tevilo starodobnih vozil in njihovih ljubiteljev  strmo raste. Veliko vozil je bilo v zadnjem času pripeljano iz tujine predvsem iz Nemčije, Italije in ZDA. 

Za starodobno vozilo se šteje  vozilo starejše od 25  let,  pričakovati je,  da se bo meja dvignila na 30 let. Vozila s pridobljenim certifikatom starodobnega vozila imajo ugodnosti pri plačilu obveznega avtomobilskega zavarovanja in plačilu cestnin V Sloveniji sta dve  zvezi, ki urejajo področje starodobnih vozil, številni klubi pa organizirajo srečanja in sejme povezane s starodobnimi vozili.

 

Imeti starodobno vozilo pomeni veselje in potrpljenje v primeru, da se odločite za restavriranje vozila. Starodobnik ima lahko vrednost nekaj sto evrov ali pa veliko več. Vse pa je odvisno od ohranjenosti in zanimivosti modela ter tudi povpraševanja na trgu.     

 

 

Rezultat ankete ali bi imeli starodobno vozilo ?

 

Da: [70.96%]
Ne:  [29.04%]