Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Nova Ford Fiesta skupina R

26.05.2009 :: Predstavitve   

   

   

   

   

   

   

   

 

 

 

Ford Fiesta R2, katere osnova izhaja iz serijske uspešnice Ford Fieste je doĹľivela predstavitev na Rallyu Sardinija. Nova Fiesta R2 bo uspešno zamenjala Fiesto ST in bo kot nova športna različica uvrščena v tekmovanja za Fiesta SportTrophy pokal, kot tudi regionalna reli tekmovanja.

 

Fiesta R2 ustreza veljavnim FIA predpisom in bo zadovoljila veliko povpraševanje športnih navdušencev po atraktivnem, zmogljivem in cenovno dostopnem reli modelu.

Predstavljeni dirkalnik na reliju po Sardiniji še ne bo tekmoval, bo pa igral vlogo varnostnega vozila. Vozil ga bo Matthias Boon, ki je zmagovalec FST International Shootout izbora, s sovoznikom Massimilianom Bosijem.

 

Ĺ˝e v januarju je na odmevnem mednarodnem Autosport salonu M-Sport predstavil prvi model R2, kjer je projekt poĹľel prvi uspeh in veliko zanimanje pri potencialnih strankah.  Razvoj dirkalnika je rezultat uspešnega sodelovanja med M-Sportom in Fordom in je v zaključni fazi. Fiesto R2 inĹľenirji temeljito testirajo in jo pripravljajo na homologacijo, ki bo potrjena 1. julija 2009.

 

?Razvoj tega modela je ustvaril veliko navdušenje v preteklih mesecih in vesel sem, da bomo Fiesto predstavili prav na Sardiniji. Ne dvomim, da bo Fiesta R2 zapolnila verzel do Fieste ST skupine N, ki še vedno dosega zmagovalne čase in se je celo v WRCju uvrstila na 25. mesto, kar je velik doseĹľek za tako majhen dirkalnik. Izkušnje in znanje, ki so jih naši inĹľenirji pridobili s Fiesto ST je bil pri razvoju Fieste R2 v prefinjen dirkalnik ključnega pomena. Prav tako je novi dirkalnik podedoval osnovno moč in zanesljivost popularne Fieste ST, pri bistveno niĹľjih stroških v primerjavi s konkurenco,? je dejal Malcom Wilson, direktor M-Sporta.

 

?Nadaljnja zaveza M-Sporta v Fiesta SportTrophy tekmovanju je odlična novica in Ĺľe nestrpno pričakujemo Fiesto na tekmah. Serijska Fiesta je doĹľivela velik uspeh in ustvarja odlično izhodišče za dirkalnik. Prepričan sem, da bo imela Fiesta R2 vodilno vlogo idealnega vstopnega dirkalnika. Razvoj tega vozila je produkt uspešnega sodelovanja med Fordom in M-Sportom, ki je zdruĹľen z nedavno objavo razvoja Fieste Super 2000 in ponuja odlično izhodišče za ambiciozne in talentirane voznike, od popolnega začetka do profesionalnih tekmovalcev v Fordovih vozilih. Medtem, ko se bo glavnina motošportnih aktivnosti Ford Evrope ohranjala v FIA WRC tekmovanju, bomo na lokalni ravni storili vse, kar je v naši moči, in podprli Fiesta SportTrophy pokal na posameznih trgih. M-Sportu pa Ĺľelimo veliko uspeha pri njihovih novih Fiestinih projektih,? je še dodal Mark Deans, direktor motošporta Ford Evropa.

 

Fiesta R2 z ročnim pet-stopenjskim menjalnikom izhaja iz izvedenke Fiesta Sport in ima vgrajen 1.6l Ti-Vct 120 KM (1598cc) serijske proizvodnje. Vozilo je nato nadgrajeno s športnim kitom, ki je bil oblikovan in razvit v M-Sportu.

 

Pridobljeno znanje iz tekmovanja in razvoja Forda Focusa RS WRC je bilo prenešeno v novo Fiesto R2 pod vodstvom Chrisa Williamsa, glavni inženir pri M-Sportu, ki je vodil tudi razvoj Fieste ST.

 

M-Sport je nedavno objavil tudi razvoj Fieste Super 2000, ki bo namenjena tekmovanjem na najvišjem nivoju. Fiesti Super 2000 in R2 bosta tako nudili vrsto priloĹľnosti za vse tekmovalce, vse od njihovega začetka do prestiĹľnega WRC tekmovanja.

 

Več o Fiesti R2 si oglejte na  http://www.fiestar2.com/


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0