Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

JUKE: Nissanov novi crossover

11.01.2010 :: Predstavitve   

 

? Jeseni začetek prodaje v Evropi

? Razširitev crossover filozofije tudi na majhne avtomobile

? Nissanov četrti crossover v Evropi krepi njegov vodilni poloĹľaj

? Izdelan v Veliki Britaniji

 

 

 

Nissan Juke

 

Okrogli mesec pred dokončno medijsko globalno predstavitvijo, ki se bo zgodila 10. februarja, je Nissan razkril ime svojega novega malega crossoverja. Juke bo med kupce zapeljal oktobra, prvič pa bo javnosti postavljen na ogled marca na avtomobilskem salonu v Ĺ˝enevi.

 

Nissan Juke bo vnesel med majhne avtomobile prepotrebno dinamičnost in ponudil evropskim kupcem alternativo tradicionalnim, pustim kombilimuzinam. Kot četrti Nissanov crossover v Evropi, bo okrepil pionirsko vlogo znamke v ponudbi tovrstnih vozil.

 

V marsičem izhaja iz študijskega vozila Qazana, ki je poĹľelo veliko odobravanje lani ob predstavitvi na avtomobilskem salonu v Ĺ˝enevi. V Nissanovi ponudbi se umešča med kompaktni druĹľinski Note in crossover Qashqai.

 

Raziskava med Nissanovimi kupci je pokazala, da večina kupcev manjših in kompaktnih avtomobilov v Evropi meni, da od neizvirnih in nenavdihajočih moĹľnosti, ki se zdijo kot svojevrstne preslikave dominantne kombilimuzinske zasnove, ne dobi tistega, kar pričakuje in Ĺľeli. Nissan Juke je bil zasnovan in razvit, da bi kupcem ponudil alternativo kompaktnim kombilimuzinam v Evropi.

 

?Vemo, da je veliko kupcev, ki si Ĺľeli privlačen dizajn, natančnost in vodljivost, uĹľitek v voĹľnji ter za uporabo prijazne tehnologije, vendar ne na račun praktičnosti in udobnosti. Zato bo Juke zavzel poseben poloĹľaj na evropskem trgu,? pravi Simon Thomas, podpredsednik Nissan Europe, zadolĹľen za prodajo in marketing.

 

?Nissanu je uspelo izjemno natančno zadeti pričakovanja evropskih kupcev s Qashqaijem. Zato smo tudi tokrat dosledno preučili trg, saj Ĺľelimo, da bi Juke Ĺľel enak uspeh. Prepričani smo, da bo novinec zajel novo generacijo kupcev Nissanovih avtomobilov, kakor je to uspelo Qashqaiu, pri katerem sta nova filozofija in novi pristop k izzivanju konvencionalnosti bila temelj uspeha. Od Qashqaia, za katerega se je odločilo Ĺľe več kot pol milijona kupcev, smo se naučili marsikaj, kar smo s pridom izkoristili pri Jukeu. Prepričani smo, da imamo v rokah novega prodajnega aduta,? doda Simon Thomas.

 

Juke bo prihajal s tekočih trakov Nissanove sodobne tovarne v Sunderlandu v Veliki Britaniji, kjer Ĺľe nastajajo Qashqai, Qashqai+2 in Note.

 

Nissan je kupcem inovativno crossover zasnovo najprej ponudil v ZDA, z Nissan Muranom, leta 2003. Nemudoma je poĹľela odobravanje, saj je pritegnila kupce, ki so Ĺľeleli vozilo dinamičnega dizajna, avtomobilsko natančnega vodenja, s prednostmi pogona na vsa kolesa in privzdignjenega sedenja. Pri tem vse skupaj ni bilo ujeto v tipično škatlasto obliko klasičnega terenca.

 

Leta 2007 je v Evropi enako uspelo Qashqaiju, ki je prvi mnoĹľično uveljavil crossover zasnovo in tako ponudil izvirno alternativo tradicionalni ponudbi segmenta C. Le poltretjo leto kasneje, ko se je zanj odločilo Ĺľe več kot pol milijona kupcev, je njihovo zadovoljstvo dokaz, da je Nissanu uspelo razbrati pričakovanja in jih sofisticirano utelesiti s spodnjim, terensko robustnim delom ter avtomobilsko lahkotnim zgornjim delom avtomobila. Povpraševanje po Qashqaiju je bilo tolikšno, da je bilo potrebno v Sunderlandu povečati obseg izdelave. Njegov uspeh je dopolnila različica z večjo medosno razdaljo Qashqai+2, ki ponuja uporabnikom še več prostora v notranjosti, vključno z zloĹľljivima sedeĹľema v tretji vrsti in je zato posebej skladna z zahtevami večjih druĹľin.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0