Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Audi s študijo e-tron

19.01.2010 :: Prototipi   

   

   

   

Audi s študijo e-tron v Detroitu predstavlja Ĺľe svojo drugo različico električnega vozilaNa prvem velikem avtomobilskem sejmu v letu 2010 Audi predstavlja študijo brezkompromisno purističnega kompaktnega športnega avtomobila z izključno električnim pogonom.

Detroitska študija Audi e-tron, kakor so poimenovali ta 3,93 m dolgi in 1,78 m široki ter samo 1,22 m visoki dvosedeĹľnik, je tako le nekaj mesecev po premierni predstavitvi modela Audi e-tron na frankfurtskem IAA 2009 Ĺľe drugo električno konceptno vozilo s štirimi krogi na maski.

Zgledne vozne lastnosti modela Audi e-tron, ki bo predstavljen v Detroitu, niso zgolj rezultat nizke skupne mase (le okrog 1.350 kg), temveč tudi močnih pogonskih agregatov na zadnji premi. Dva elektromotorja s skupno močjo 150 kW (204 KM) in navorom 2.650 Nm poĹľeneta kupe, ki se ponaša z aluminijasto karoserijo, izdelano po principu ASF, od 0 do 100 km/h v samo 5,9 s. Za pospešek od 60 do 120 km/h pa Audi e-tron porabi vsega 5,1 s.

Detroitska študija Audi e-tron lahko velike pogonske momente elektromotorjev po potrebi porazdeljuje med kolesi. Tako imenovani ?torque vectoring? omogoča osupljivo mero voznoaktivne natančnosti in odlično vlečno silo. Tudi zaradi nizke mase, kratke medosne razdalje in z ozirom na dinamiko odlično porazdeljene mase so vozne lastnosti Audi e-trona primerljive z gokartom ? je Ĺľivahen, dinamičen v ovinkih in nevtralen vse do visoko nastavljenega mejnega območja.

Litij-ionske baterije, ki so zaradi optimalnega teĹľišča nameščene za potniško celico in pred zadnjo premo, zagotavljajo 45 kWh realno uporabne energije. Akcijski radij vozila tako povsem realistično znaša do 250 km.

Kot Ĺľe pri prvi študiji e-tron, ki so jo predstavili v Frankfurtu, Audi tudi tu pri vseh komponentah električnega pogona stavi na celovit, v mnogih podrobnostih celo revolucionaren koncept; za učinkovito ogrevanje notranjosti vozila skrbi toplotna črpalka.

Pogon, močnostno elektroniko in baterijo krmili inovativni sistem upravljanja s toploto ? zelo pomembna komponenta, ki zagotavlja velik akcijski radij in obenem odlično udobje v notranjosti.

www.audi.si


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0