Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Garmin ecoRoute hd pomaga prihraniti gorivo

21.01.2010 :: Tehnika - novosti   

   

   

 

 

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, predstavlja ecoRoute hd. Ta dodatek enostavno namestite v vozilo in spremenite zdruĹľljivo Garmin navigacijsko napravo v diagnostično orodje, ki vam pomaga prihraniti gorivo in zniĹľati stroške uporabe vozila.

 

?Ozaveščeni vozniki bodo s podatki v realnem času, ki jih prikazuje ecoRoute hd, v povezavi z zdruĹľljivo navigacijsko napravo Garmin, varčevali z gorivom in zmanjšali obrabo vozila,? pravi Dan Bartel, podpredsednik prodaje Garmin. ?Garmin je širom po svetu znan po tem, da vam učinkovito pomaga priti do cilja, sedaj pa vam lahko prikazuje tudi, kako vsak trenutek poti deluje vaše vozilo in pomaga prihraniti gorivo.?

 

S pomočjo ecoRoute hd lahko uporabniki dostopajo do diagnostičnih podatkov in podatkov o delovanju vozila in zdruĹľljivo navigacijsko napravo Garmin spremenijo v prikazovalnik. Podatke navigacijska naprava obenem uporabi za izračun točk ecoRoute (hitrost, pospeševanje, zaviranje itd). Modul ecoRoute hd enostavno priključite v standardni diagnostični priključek (OBD II), varno pritrdite oddajnik, da ne moti voznika pri upravljanju vozila, poveĹľite modul z navigacijsko napravo in začnete sprejemati pomembne podatke o delovanju vozila. Z vmesnikom izvajate sprotno diagnostiko in s spremljanjem podatkov lahko preprečite obisk servisne delavnice. Voznik dobi natančnejše podatke ecoRoute in si olajša varčevanje z gorivom, spremlja podatke o delovanju motorja (temperatura motorja, vrtljaji motorja, emisije izpušnih plinov) in spremlja diagnostiko na prikazu Potovalni računalnik ali na prilagodljivem zaslonu z merilniki. Voznik lahko vidi diagnostične kode napak (DTC) z nekaterimi opisi.
 
ecoRoute hd bo zdruĹľljiv z mnogimi aktualnimi (nĂĽvi 1370T/1390T/ 1490T) in prihodnjimi modeli nĂĽvi.
 

 

Podatki v realnem času, ki jih spremlja ecoRoute hd (predvidoma na voljo marca 2010), vključujejo pomembne diagnostične vrednosti:

? Temperatura vsesanega zraka

? Temperatura hladilne tekočine motorja

? PoloĹľaj stopalke za plin in obremenitev motorja

? Tlak v sesalnem kolektorju

? Podatki o stanju baterije in sistemu za polnjenje

? Podatek s senzorja za pretok zraka

? PredvĹľig

? Emisije izpušnih plinov

Garmin je Ĺľe v letu 2009 predstavil brezplačno programsko nadgradnjo ecoRoute , ki voznikom pomaga pri prizadevanjih za manjše obremenjevanje okolja. Poleg izbire izračuna poti ?najhitrejša pot? in ? najkrajša razdalja? je na voljo še moĹľnost ?manj goriva? in s tem prihranek goriva. S poročili Poraba goriva in Poročilo o kilometrini ter Namigih za prihranek goriva se lahko voznik osredotoči na varčevanje z gorivom tudi, ko ni za volanom. Poročilo o gorivu spremlja porabo goriva v času, Poročilo o razdalji pa spremlja razdaljo in porabo goriva za posamezno potovanje. Voznik lahko nastavi profil vozila v ecoRoute meniju z orodji. Vnese lahko porabo goriva za svoje vozilo in ceno goriva ter s tem doseĹľe natančnejši izračun prihrankov. ZdruĹľljivost vaše naprave Garmin nĂĽvi s programom ecoRoute lahko preverite na www.garmin.com/ecoroute.


ecoRoute hd je zadnji doseĹľek Garmina, ki Ĺľe več kot 20 let razvija inovativne tehnologije za izboljšanje Ĺľivljenja uporabnikov. S tem postaja Garmin sinonim za navigacijsko tehnologijo v avtomobilizmu, aviaciji, navtiki, ročnih in športnih GPS napravah ter brezĹľičnih tehnologijah. Za več informacij o ecoRoute in ostalih proizvodih Garmin obiščite www.garmin.com in www.garmin.blogs.com.