Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Akrapovičev izpušni sistem Slip-On za Volkswagen Golf VI GTI

28.01.2010 :: Tuning predstavitve   

   

 

Volkswagnov Golf GTI ima v svetu avtomobilizma status ikone. GTI je priljubljen tudi pri tunerjih, ki iščejo v dodatkih za GTI-ja sredstva za povečanje moči in izboljšanje videza. Za idealnega se izkaĹľe Akrapovičev izpušni sistem Slip-On s 100-milimetrskima izhodoma iz Ĺľlahtnega titana ali atraktivnih ogljikovih vlaken**, ki poskrbi, da je GTI šeste generacije še lepši in zmogljivejši, obenem pa seveda tudi laĹľji. V tej zgodbi igra zvok najmanj enako pomembno vlogo kot videz in povečanje moči.
 
Ĺ˝e v serijski izvedbi je GTI prava glasba za ušesa, Akrapovičev homologirani izpušni sistem Slip-On pa iz dvolitrskega štirivaljnika izvabi pravo športno simfonijo, pri kateri ima kupec na izbiro tudi zvočno Ĺľe povsem dirkaško nadgradnjo s pomočjo povezovalne cevi. Slip-On pričara edinstven in prepoznaven globok Akrapovičev zvok, ki ga preprosto morate slišati. InĹľenirji so ustregli tudi kupcem, ki bi na svojega GTI-ja namestili le unikatna izhoda iz titana ali ogljikovih vlaken** s 100-milimetrskima izhodoma, saj je par mogoče naročiti posebej.

 

Zmogljivosti

Ĺ tevilke govorijo same zase. Iz kakovostnega nerjavnega jekla izdelani izpušni sistem Slip-On z dvema posebej za GTI-ja razvitima dušilcema in unikatnima izhodoma (titan ali ogljikova vlakna**) prinese v osnovi 211 'konjev' močnemu motorju 3,7 'konja' moči in 6 Nm navora. Pridobitve, bolje rečeno izgube, se kaĹľejo tudi na tehtnici, saj je homologirani izpušni sistem Slip-On v primerjavi s serijskim za 2,87 kilograma laĹľji. Če boste kupili sistem s povezovalno cevjo, znaša razlika v teĹľi 6,5 kilograma. Slip-On izboljša odzivnost GTI-jevega štirivaljnika, moč pa še posebej poveča med 1.800/min in 3.300/min, torej v najpogosteje uporabljenem območju. Vrtenju GTI-jevega štirivaljnika proti rdečemu polju merilnika vrtljajev se je teĹľko upreti, saj ob vznemirljivem športnem (ob uporabi povezovalne cevi Ĺľe kar dirkaškem) zvoku raven adrenalina dviguje tudi poskok moči, ki je posebno zaznaven od 4.500/min.

 

Slip-On sistem, homologiran:

- 2 dušilca iz nerjavnega jekla

- 2 izhoda iz titana ali ogljikovih vlaken**

 

Dejstva:

- plus 3,7 'konja' (pri 5.440/min)

- plus 6 Nm (pri 2.830/min)

- minus 6,5 kg*

 

Izbirno

- povezovalna cev

- 2 izhoda iz titana

- 2 izhoda iz ogljikovih vlaken**

 

*Z izbirno povezovalno cevjo

**V fazi razvoja, prosim preverite status.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0