Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Citroen SURVOLT: očarljiv, nenavaden in navdušujoč!

04.03.2010 :: Prototipi   

   

   

   

   

 

 

Survolt je nadaljevanje CITROĂ‹NOVEGA razmišljanja o razpoznavnih in nenavadnih električnih vozilih, ki ga je udejanjil s konceptnim vozilom Revolte, predstavljenim na zadnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Survolt obrača konvencionalna pojmovanja na glavo in ponuja povsem drugačno vizijo: očarljivost in ekstravaganco iz sveta visoke mode je brezhibno zdruĹľil z dinamičnostjo dirkalnih avtomobilov. Z novim električnim pogonskim sklopom pa si je nadel še kanček drznosti.

 

Preseči svoje lastne meje, iti še dlje, upati si in ustvarjati: Ĺľelja je zapisana v genih znamke CITROĂ‹N. Spodrivati temelje ustaljenim normam, spreminjati pravila, razgibati linije, nenehno presenečati: razburljivo iskanje novosti je Ĺľe polnih 90 let vodilni motiv znamke, ki še vedno ponuja inovativne proizvode, ki so korak pred svojim časom. Skladno s to podobo tudi Survolt razbija protokole in krši pravila. Survolt je športno-atletska izpeljanka vozila Revolte, po katerem je podedoval gensko zasnovo, in predstavlja harmonično povezavo med očarljivostjo in dirkalno strastjo.

 

Survolt, inovativen in čuten

 

S svojimi kompaktnimi dimenzijami (dolĹľino 3,85 m, širino 1,87 m in višino 1,20 m) Survolt posnema stilske značilnosti športnih vozil, da bi jih še bolje prilagodil ter ustvaril popolnoma nov in revolucionaren koncept.

 

Na sprednjem delu nad veliko okrasno masko ovalne oblike, sredi katere Ĺľari dvojna puščica, elegantno kraljuje znak prestiĹľnih vozil. Njegov šarmanten in hkrati globok pogled, ki se mu ni mogoče upreti, obeta prelom z vsem ustaljenim. Ozki vodoravni Ĺľarometi, ki izhajajo iz sveta visoko kakovostnih športnih avtomobilov, delujejo kot nepremagljiv magnet. K sodobnemu in tehnološkemu videzu vozila prispeva tudi poseben svetlobni izraz, ki ga tvorijo led diode.

 

Survolt je načrtovan za poĹľiranje asfalta, za prelet ceste. Nizek in imeniten kupe se poigrava s kontrasti med zaobljenimi linijami pokrova motornega prostora in masivnimi in izklesanimi boki, ki jih poudarjajo izraziti blatniški koši in obljubljajo učinkovitost in senzacionalnost.

 

Gibanje zraka sledi tekočim linijam, ki močno prispevajo k vzbujanju čustev in senzualnosti. Prefinjen in razkošen videz, ki komaj prikriva močne in mogočne oblike, napoveduje okretno, natančno in dinamično vozilo. Konceptno vozilo na zadnji strani povzema eleganten svetlobni izraz vozila Revolte. Spojler, ki sicer spada v obvezno opremo športnih avtomobilov, zaključuje tekoče linije vozila Survolt.

 

Survolt ni samo inovativen in močan, je tudi zapeljiv. Za predstavitev na športnih pistah razkriva svoje najlepše adute. Dvobarven, v odtenku fuksije in sive antracitne barve, se poigrava z materiali in velikostjo. Njegovi zaobljeni deli so zdaj bleščeči, zdaj svetleči. Te barve so v popolnem nasprotju s pravili moškega sveta klasičnih športnih avtomobilov. Tako kot pri vozilu Revolte gre tudi pri vozilu Survolt za ponovno zdruĹľitev dveh, na pogled nasprotujočih si svetov. Survolt ustvarja svojo značilno obliko v nasprotju z obstoječimi pravili.

 

Prisotnost materialov iz kroma in aluminija močno spominja na luksuzne in dirkalne avtomobile. Survolt je idealna zdruĹľitev med svetom visoke mode in svetom športnih dirkalnikov. Ta edinstvena in originalna povezava podpira isto filozofijo in povzema ista pravila učinkovitosti, napredne tehnologije in izjemnosti.

 

Survolt: prefinjenost v športu

 

Kabina vozila Survolt je obdelana kot lebdeča celica, kot steklena šatulja, vpeta v kromirane loke, ki so kot čudoviti kosi nakita. Vodilni motiv pri vozilu Survolt je prekršiti splošno priznana pravila, ki veljajo za luksuzne avtomobile, in jih prefinjeno zdruĹľiti s kodeksom športnih avtomobilov.

 

Potniški prostor pri vozilu Survolt je bil zamišljen kot kriĹľanje dveh popolnoma nasprotujočih si svetov. Ta simbioza ustvarja organski svet, ki je hkrati fluiden in tehničen, iz katerega izstopa voznikovo mesto. Vse je bilo zasnovano in oblikovano za zagotavljanje dobrega počutja obema potnikoma, za ustvarjanje edinstvenega občutka in izjemne izkušnje.

 

Velike zastekljene površine zagotavljajo osvetljenost in dajejo občutek prostornosti v nasprotju s tistim, kar danes ponujajo športni avtomobili.

 

Survolt, izjemna moč in občutki

 

Survolt prehiteva čas in osvaja s svojo inovativno tehnologijo, ki je prijazna do okolja. Po zgledu vozila Revolte elektrika poganja tudi modernega aktivista Survolt. Inovacija omogoča zdruĹľitev športnosti in zmogljivosti z varovanjem okolja in trajnostnim razvojem. Ta tehnična rešitev je še vedno zelo redka v svetu dirkalnih avtomobilov in predstavlja na videz nemogočo povezavo. Toda CITROĂ‹N si upa, CITROĂ‹N ustvarja, CITROĂ‹N krši pravila, da bi jih oplemenitil. Ta način pogona zagotavlja popolnoma prijazno voĹľnjo do okolja, uĹľitek v voĹľnji, izvrstne občutke, zmogljivosti, dinamičnost ter brezhibno udobje po zaslugi tihega delovanja.

 

Z vozilom Survolt znamka CITROĂ‹N ponuja novo vizijo avtomobila, nov pogled, ki se popolnoma ujema z 90-letno zgodovino inovativnosti znamke, ki je usmerjena v ustvarjalnost in tehnologijo.