Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Bang & Olufsen BeoSound AMG high-end zvočni sistem v SLS-u

15.05.2010 :: Avtoakustika   

   

   

   

   

 

 

AMG, športno-prestiĹľni oddelek  znamke Mercedes-Benz in Bang & Olufsen, svetovno znani hi-fi specialist iz Danske, sta v sodelovanju  razvila edinstven avdiosistem za športni kupe MB  AMG  SLS. Za navdihujoč zvok v kabini poleg osemvaljnika  skrbi kombinacija enajstih zvočnikov. Strokovnjaki  AMG-ja in Bang & Olufsen-a so testirali,  analizirali  in optimizirali avdiosistem v vseh klimatskih regijah sveta.  Sistem je prilagojen za kar se da najboljšo reprodukcijo v vročini, mrazu, prahu in različnih vlaĹľnostih. Pomemben cilj je bil, da vse komponente delujejo brez zapletov tudi v najteĹľjih pogojih.

 

Da je vgrajen dober sistem dajo slutiti Ĺľe osvetljeni visokotonci, postavljeni v armaturni plošči in dva subwooferja z aluminijasto zaščitno-okrasno blendo na zadnji polici, vse ostale komponente so  več ali manj skrite očem, le ušesom ne.

 

Audiofilski gurmani  cenijo stopnjo detajlov v zvoku, zato zvočni sistem zagotavlja reprodukcijo glasbe različnih zvrsti v popolnosti  od klasične do blues, jazz, pop, rock, electro, da hip-hop? Podpira predvajanje formatov CD, DVD, TV / video, MP3 ali radio.. Pri nastavitvah so upoštevali tudi vgradnjo sistema v vozila, ki so namenjena trĹľišču z volanom na desni strani. Poseben izziv pri namestitvi avdio komponent je predstavljala prostornost vozila in zahteve po čim niĹľji masi,  kar je bistveno bolj omejeno  kot v kakšnem SUV-ju. Vsi sestavni deli Bang & Olufsen BeoSound AMG high-end ozvočenja tehtajo manj kot 10 kilogramov.

 

?Pogonski agregat? za enajst zvočnikov sta ojačevalnika ICEpower ?  s 750 vati moči. Izkoristek ojačevalnika je bistevno večji kot pri klasičnih izvedbah. Z merami 63 x 261 x 194 milimetrov (dolĹľina x širina x višina) tehta le 2930 gramov.  

 

Namestitev 11 zvočniških enot:

 

Digitalni zvočni procesor omogoča izbiro nastavitve zvoka med visokokavostno high-end reprodukcijo in  prostorskim zvokom, ki omogoča odlično poslušljivost za voznika in sopotnika  Delovanje vseh funkcij se spremlja in upravlja preko COMAND APS v posebnih Bang & Olufsen meniju na 17,8-palčnem barvnem zaslonu. Pomembno vlogo ima mikrofon, ki zagotavlja podatke o hrupu v vozilu, ki je vgrajen na stropu med dviĹľnima vratoma. Digital Sound Processor analizira vse frekvenčne pasove in poudarja, glede na hitrost vozila na glasnost, ko je potrebno, saj  človeško uho, teĹľko kompenzira moteč zvok,  vetra, pnevmatik, izpušnega sistema...

 

Upravljanje avdio sistema poteka preko serijskega sistema COMAND APS multimedijsio, prav tako preko COMAND APS komunicira npr. I Pod. Za navigacijo je namenjen trdi disk 40 GB.  Za prostoročno telefoniranje skrbi LINGUATRONIC  preko Bluetooth  povezave. Ob doplačilu je na voljo tudi izmenjevalnik DVD za šest zgoščenk. Razvoj in testiranje avdio sistema je potekal  leto in pol.
 


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0