Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Poslovni avto leta - PAL 2010

29.05.2010 :: Reportaže   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

Poslovni avto leta  - PAL  2010

 

Pri Časniku Finance so letos pod generalnim pokroviteljstvom zavarovalnice Generali petič zapored organizirali izbor Poslovni avto leta (PAL), ki je postregel z napetim tekmovanjem vse do konca in bleščečim zaključnim dogodkom

 

-          Kategorije: Mali sluĹľbeni avto leta, SluĹľbeni avto leta, Poslovni avto leta in Managerski avto leta

-          20 finalistov, 4 zmagovalci

-          Glasovalo je 9.950 bralcev, zaključnega dogodka se je udeleĹľilo dobrih 200 gostov

 

 

V letošnjem izboru za PAL 2010 so sodelovala prenovljena in nova vozila, ki so na trg zapeljala po zaključku PAL 2009 in ostajajo v ponudbi vsaj do konca leta 2010. V izboru je tako v štirih kategorijah sodelovalo 57 vozil, med katerimi je novinarska Ĺľirija (sestavljata jo Miloš Milač, vodja izbora PAL in AnĹľe Jamnik, član novinarske Ĺľirije) izbrala 20* finalistov oziroma po pet* v vsaki izmed štirih kategorij.

 

Novinarska Ĺľirija je skrbno preizkusila kandidate in jih ovrednotila po sto merljivih kriterijih. Veliko vlogo pri izboru PAL imajo tudi skupni stroški vozila, ki jih kot strošek mesečnega najema za obdobje treh let in 90 tisoč prevoĹľenih kilometrov izračunava podjetje ALD Automotive.

 

Finalisti so bili 6. aprila objavljeni v posebni prilogi PAL in razvrščeni po abecednem vrstnem redu, nato pa so svoj glas do 17. maja lahko oddali bralci edicij Časnika Finance. Glasovanje je potekalo prek glasovnic, objavljenih v edicijah Časnika Finance in prek spletne strani www.finance.si/pal.

 

 

Skoraj deset tisoč prejetih glasovnic

 

Skupaj smo upoštevali 9.950 pravilno izpolnjenih in pravočasno oddanih glasovnic, ponavljajoče se glasovnice (v primeru, da je neka oseba z enim uporabniškim imenom glasovala večkrat in podobno), pa smo izločili oziroma smo šteli le prvo oddano glasovnico; kasnejših nismo upoštevali.

 

Končno oceno v kategorijah Mali sluĹľbeni avto leta, SluĹľbeni avto leta in Poslovni avto leta sestavlja seštevek točk novinarske Ĺľirije ter število točk na podlagi števila glasov bralcev, v kategoriji Managerski avto leta pa tudi glasovi desetih vodilnih menedĹľerjev slovenskih podjetij, ki so finaliste preizkusili 6. maja. Preizkus je potekal na poligonu Centra varne voĹľnje AMZS na Vranskem in na okoliških cestah.

 

Preizkus finalistov je organiziralo podjetje Artemiso (ta organizira šolo varne voĹľnje in izvaja Volvovo akademijo varnosti) pod vodstvom Igorja Goloba, menedĹľerji pa so finaliste preizkušali tako med voĹľnjo po lokalnih cestah in avtocesti kakor tudi na poligonu, kjer je preizkus vključeval spretnostno voĹľnjo v slalomu, voĹľnjo vzvratno in parkiranje. Za dodatno popestritev dogodka je s ferrarijem 599 GTB poskrbel superavto klub Burya

 

Managersko Ĺľirijo so sestavljali:

-          Andrej Bergant, predsednik uprave Mladinske knjige trgovine

-          Boštjan Bratuš, predsednik uprave Hidrie AET

-          Christof Droste generalni direktor Helle Saturnusa

-          Marta Gorjup Brejc, predsednica uprave Peka

-          Tine Kračun, direktor Intermediusa

-          Josef Laussegger, predsednik uprave banke Sparkasse

-          Gregor Pilgram, predsednik uprave Generali Zavarovalnice

-          Franci Pliberšek, generalni direktor MIK Celje

-          Miroslav Prešern, direktor sektorja strokovnih sluĹľb Elektra Maribor

-          Robert Trnovec, predsednik uprave S & T

 

 

Mali sluĹľbeni avto leta

 

V kategorijo Mali sluĹľbeni avto leta so lahko nominirana niĹľjega in najniĹľjega razreda ter enoprostorci zasnovani na avtomobilih niĹľjega in najniĹľjega razreda, vštevši terenska, športna in druga osebna vozila, ki po merah, zasnovi ali ceni sodijo v okvire niĹľjega ali najniĹľjega razreda. V tej kategoriji je moĹľno največ 24 točk.

 

1

Volkswagen polo

2

Fiat punto evo

3

Renault clio

4

Peugeot 207

5

Chevrolet spark

 

 

 

V primeru, da v kategoriji Mali sluĹľbeni avto leta več avtomobilov zbere enako število točk, se na višje mesto uvrsti tisti, ki je zbral glasov bralcev, nato novinarske Ĺľirije.

 

 

SluĹľbeni avto leta

 

V kategorijo SluĹľbeni avto leta so lahko nominirana niĹľjega srednjega razreda ter enoprostorci zasnovani avtomobilih niĹľjega srednjega razreda, vštevši terenska, športna in druga osebna vozila, ki po merah, zasnovi ali ceni sodijo v okvire niĹľjega srednjega razreda. V tej kategoriji je moĹľno največ 24 točk.

 

1

Opel astra

2

Mazda3

3

Chevrolet cruze

4

Honda insight

5

Renault scenic

 

 

 

V primeru, da v kategoriji SluĹľbeni avto leta več avtomobilov zbere enako število točk, se na višje mesto uvrsti tisti, ki je zbral glasov bralcev, nato novinarske Ĺľirije.

 

 

Poslovni avto leta

 

V kategorijo Poslovni avto leta so lahko nominirana vozila srednjega razreda ter enoprostorci zasnovani na avtomobilih srednjega razreda, vštevši terenska, športna in druga osebna vozila srednjega cenovnega razreda. V tej kategoriji je moĹľno največ 24 točk.

1

Peugeot 5008

2

Mazda CX-7

3

Toyota prius

4

Subaru legacy

5

Seat exeo

 

V primeru, da v kategoriji Poslovni avto leta več avtomobilov zbere enako število točk, se na višje mesto uvrsti tisti, ki je zbral glasov bralcev, nato novinarske Ĺľirije.

 

 

Managerski avto leta

 

V kategorijo Managerski avto leta so lahko nominirana vozila višjega srednjega, višjega in luksuznega razreda, vštevši terenska, športna in druga osebna vozila višjega cenovnega razreda. V tej kategoriji je moĹľno največ 30 točk.
 

1

Audi A8

2

BMW serije 5, 5 gran turismo

3

BMW serije 7

4

Mercedes-benz razreda E

5

Jaguar XF

  

 

V primeru, da v kategoriji Managerski avto leta več avtomobilov zbere enako število točk, se na višje mesto uvrsti tisti, ki je zbral več točk managerske Ĺľirije, nato glasov bralcev, nato novinarske Ĺľirije.

 

 

Zmagovalci v posameznih kategorijah so za nagrado prejeli kipec v trajno last, možnost uporabe nazivov Mali službeni avto leta 2010, Službeni avto leta 2010, Poslovni avto leta 2010 in Managerski avto leta 2010 v oglaševalske, marketinške in druge namene.

 

Zaključni dogodek

 

Zmagovalce posameznih kategorij smo razglasili 27. maja na zaključnem dogodku v hotelu Marita v PortoroĹľu. Dogodka se je udeleĹľilo dobrih 200 vidnih predstavnikov slovenskega gospodarstva, predstavnikov avtomobilskih zastopnikov in trgovcev, novinarjev in drugih gostov. Program je spretno povezovala Bernarda Ĺ˝arn, za glasbeno popestritev je poskrbela skupina Mljask pod vodstvom Vaska Atanasovskega, za dodaten umetniški program pa sinhrone plavalke in društva Medveščak.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0