Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Novi CITROEN C4. Pozitivna energija.

01.06.2010 :: Predstavitve   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

 

 

Njegove izklesane linije privlačijo poglede. Kakovost končne obdelave je očitna. Po zaslugi novih funkcij se uvršča v višji razred in izpolnjuje pričakovanja fizičnih in pravnih oseb, ki vedno znova iščejo najboljše. Novi CITROĂ‹N C4 oddaja resnično pozitivno energijo. Podobno kot novi CITROĂ‹N C5 leta 2008 in novi CITROĂ‹N C3 leta 2009 tudi novi CITROĂ‹N C4 ponovno dokazuje bogato tehnološko znanje in inovativnost, ki ju znamka CitroĂ«n s pridom izkorišča ob prenavljanju osnovnega izbora vozil.

 

Novi CITROĂ‹N C4 daje energijo vsem potnikom:

-          tako, da zmanjšuje njeno porabo: izvedenke z mikro-hibridnim pogonom e-HDi, ki so opremljene s sistemom Stop&Start zadnje generacije, se ob začetku prodaje ponašajo z emisijo CO2 109 g/km, kasneje bo na voljo tudi izvedenka z emisijo 99 g/km. Pnevmatike MICHELIN ENERGYTM Saver, dopolnjujejo omenjeno hibridno tehnologijo in zmanjšujejo emisijo CO2 za več kot 5 g/km. Pametna zasnova novega CITROĂ‹N C4 omogoča obvladovanje mase vozila, v katerem je vgrajenih 15 % okolju prijaznih materialov, kar je rekordni doseĹľek v skupini PSA Peugeot CitroĂ«n;

-          tako, da zagotavlja pozitivno občutenje varnosti: novi CITROĂ‹N C4 ponuja edinstvene funkcije v tem trĹľnem razredu: sistem za nadzor mrtvega kota, omejevalnik - regulator hitrosti z moĹľnostjo programiranja in seveda inovativna storitev CITROĂ‹N eTouch. Storitev med drugim zajema sistem za klic v sili in asistenco z lokalizacijo vozila, ki enostavno in učinkovito zagotavlja višjo stopnjo varnosti.

-          tako, da je izjemen vir dobrega počutja: da bi vsi potniki v vozilu uĹľivali v polni meri, je novi CITROĂ‹N C4 opremljen z udobnimi sedeĹľi. Udobje na sprednjih sedeĹľih še posebej zagotavljata električno nastavljanje ledvenega dela in masaĹľna funkcija, pa tudi moĹľnosti za osebno prilagajanje ambienta v vozilu (barve instrumentne plošče, polifonični zvok, moč delovanja klimatske naprave) in 230-voltna vtičnica. Popolnoma nove funkcije v razredu kompaktnih limuzin.

 

Proizvodnja novega CITROĂ‹N C4, ki bo še pred koncem leta pomagal utrditi poloĹľaj osnovnega izbora vozil CitroĂ«n, poteka v industrijskem središču Mulhouse v Franciji. Za zagotavljanje optimalne zanesljivosti vozila bo do začetka prodaje prevoĹľenih več kot 2 milijona kilometrov.

 

 

IZPOLNJEVANJE NAJVIĹ JIH PRIČAKOVANJ

 

Novi CITROĂ‹N C4 ponuja odlično sintezo v svetu limuzin:

-          Dimenzije ostajajo kompaktne, kar je najpomembnejši kriterij v tem trĹľnem razredu: dolĹľina znaša 4,33 m (+ 5 cm), širina 1,79 m (+ 2 cm) in višina 1,49 m (+ 3 cm).

-          Izboljšani sta tudi dostopnost v vozilo in prostornost notranjega prostora, potnikom je na voljo več prostora predvsem v predelu glave.

-          PrtljaĹľni prostor je zgled ostalim vozilom na trgu, saj je največji v tem razredu (408 litrov) in ga je moĹľno 100 % izkoristiti (pravokotna oblika ter nizek in ozek nakladalni prag).

 

Novi CITROĂ‹N C4 Ĺľe na prvi pogled pove, da je trden in stabilen, predvsem po zaslugi uravnoteĹľenih proporcev in karoserije, ki je spuščena bliĹľje h kolesom, vendar tudi zaradi natančnosti pri obdelavi reĹľ in naleganja. Izklesane površine, zadnji spojler črne barve in sprednji deflektor, pripravljen na dejansko poĹľiranje kilometrov, pričajo, da je bila iskanju optimalne aerodinamičnosti posvečena posebna skrb. Dodatki iz kroma, skrbno oblikovani Ĺľarometi in oblika litih platišč z diamantnim leskom zaokroĹľujejo imenitno obliko karoserije.

 

Kakovost občuti tudi voznik, ko se namesti za volan. Ne samo zaradi visokokakovostne obdelave armaturne plošče in udobja z vidika zvočne izolacije, ki je taka kot pri novem vozilu CITROĂ‹N C5, temveč tudi zaradi preprostega upravljanja. Novi CITROĂ‹N C4 voznika in njegove potnike navdaja z zaupanjem. Natančno krmiljenje zagotavlja, da se v vseh okoliščinah počutijo varni. K uravnoteĹľeni legi na cesti prispevajo tudi tehnologije za pomoč pri voĹľnji, kot sta na primer sistem za pomoč pri zaviranju v sili in sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP).

 

 

Kreativne tehnologije poenostavljajo Ĺľivljenje

 

V skladu s filozofijo znamke je novi CITROĂ‹N C4 pravi koncentrat tehnologij, ki so umevne same po sebi. Zasnovan je bil v smislu uporabnih in logičnih inovacij tako na področju varnosti, udobja ali prostornosti. Poleg splošno znanih in priznanih tehnologij kot so na primer robotizirani ročni menjalnik, pomoč pri speljevanju navkreber, električna parkirna zavora, opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu (AFIL), dvofunkcijski ksenonski smerni Ĺľarometi ali merjenje razpoloĹľljivega parkirnega prostora pri novem vozilu CITROĂ‹N C4 najdemo tudi novo opremo, ki je dokaj redko srečamo v tem razredu:

-          sistem za nadzor mrtvega kota,

-          omejevalnik - regulator hitrosti z moĹľnostjo programiranja (moĹľnost shranjevanja več referenčnih hitrosti),

-          smerni meglenki

-          230-voltni priključek, ki je spretno nameščen na zgornjem delu osrednje konzole,

-          udobje sprednjih sedeĹľev zagotavljata električno nastavljanje ledvenega dela in masaĹľna funkcija: ponudba je edinstvena v tem razredu,

-          novi avdio sistem s prostorskim zvokom,

-          izpopolnjeno ločeno nastavljanje (barva instrumentne plošče, zvočni opozorilniki, jakost delovanja klimatske naprave) omogoča ustvarjanje ambienta po lastnih Ĺľeljah. 

 

Slogan CrĂ©ative Technologie znamke CITROĂ‹N se kaĹľe tudi v novi inovativni storitvi CITROĂ‹N eTouch. Tako se je v vozilo "vselila" celotna ponudba storitev: klic v sili in asistenca z lokalizacijo vozila (glede na drĹľavo) sta dve brezplačni storitvi, ki sta prek vgrajene SIM kartice na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu, in v primeru teĹľav ali nesreče omogočata natančno lokalizacijo vozila in hitrejše posredovanje. Vključeni sta tudi dve novi storitvi: virtualna knjiĹľica vzdrĹľevanja in storitev Eco Driving, ki sta dostopni prek interneta.

 

Novi CITROĂ‹N C4 je bil seveda zasnovan tako, da potniki lahko aktivno preĹľivijo čas med potovanjem in čim bolj smotrno izkoristijo svoj dan. Potovanje v poslovnem razredu z jasnim ciljem: popolna brezskrbnost.

 

 

POZITIVEN VPLIV NA OKOLJE

 

Spoštovanje okolja spada med prednostne naloge novega vozila CITROĂ‹N C4. Ne ponuja samo motorjev, ki so izvrstno prilagojeni vodilnemu poloĹľaju na področju varovanja okolja in zahtevam znamke CITROĂ‹N, temveč ponuja tudi:

-          Dejansko obvladovanje mase vozila kljub večjim dimenzijam in boljšim funkcijam, ki jih ponuja limuzina, predvsem po zaslugi uporabe novih tehnologij kot je lasersko varjenje.

-          V Evropi premierno vgradnjo pnevmatik MICHELIN ENERGYTM Saver, ki omogoča zmanjšanje emisije CO2 za več kot 5 g/km in 0,2 l manjšo porabo goriva na 100 km, kar pomeni 90 litrov v Ĺľivljenjski dobi pnevmatike, pri čemer zmogljivosti pnevmatik Michelin ostajajo enake (predvsem varnost in Ĺľivljenjska doba).

-          Uporabo 15 % okolju prijaznih materialov pri zasnovi vozila (okrasni pokrovi iz recikliranega poliamida, nosilec zračne rešetke pod vetrobranskim steklom iz recikliranega polipropilena ?). To so najboljši doseĹľki skupine PSA doslej.

-          Nova generacija mikro-hibridnega pogonskega sklopa e-HDi je opremljena z zadnjo generacijo sistema Stop&Start. Motor, vgrajen z robotiziranim ročnim menjalnikom, se ob začetku prodaje ponaša z emisijo CO2 109 g/km, ki se bo kasneje zmanjšala celo na 99 g/km.