Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Legendarna katrca praznuje 50 let

27.05.2011 :: Zgodovina   

Včasih za srečo nismo potrebovali veliko. Verjamemo, da si znamo tudi danes polepšati dan in ga narediti nepozabnega. Za kar največ nepozabnih trenutkov v letošnjem poletju bo Renault Slovenija oĹľivel in stilsko preobrazil legendarno katrco ter mladim in mladim po srcu omogočil, da se preverijo v voĹľnji s katrco in doĹľivijo nepozaben dan.

 

Kako bo potekala stilska preobrazba v Sloveniji?

 

Skupaj z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), pod mentorstvom profesorjev izr. prof. Eduarda Čehovina in izr. prof. Zdravka Papiča, je bil izveden natečaj za najboljši študentski predlog oblikovalske zasnove zunanje stilske preobrazbe legendarne katrce. Natečaja so se udeleĹľili študentje tretjih in četrtih letnikov, ki so pripravili zelo zanimive predloge. Prijavili so 23 različnih predlogov, ki si jih je mogoče ogledati na Facebook strani Renault Slovenija (http://www.facebook.com/RenaultSlovenija).

 

Sledilo je zasedanje Ĺľirije, v kateri so sodelovali profesorja iz ALUO, predstavniki Renault Slovenija in predstavniki medijev. Izmed 23 prejetih predlogov so na osnovi vnaprej določenih kriterijev določili tri zmagovalne. Izbrani predlogi so:

 

-        katrca, ki se jo spremeni v šolsko tablo, na katero lahko vsakdo s kredo nekaj napiše ali nariše,

-        katrca za piknike in

-        katrca v stilu razglednice.

 

Vsi trije zmagovalni predlogi bodo uresničeni. Renault Slovenija bo 3 katrce stilsko preobrazil in jih v drugi fazi ponudil Slovenkam in Slovencem, da si avtomobil sposodijo in z legendarno, pa hkrati stilsko preobraĹľeno katrco doĹľivijo nepozaben izlet. Prav vsi predlogi študentov bodo doĹľiveli tudi roadshow razstavo v Renaultovih salonih po Sloveniji. Tam si boste lahko ogledali, kako so si študentje likovne akademije zamislili katrco, ki spreminja barvo, kako si predstavljajo ?sladko kot bombon katrco? in ostale domiselne ideje.

 

 ?Zelo smo bili veseli izziva, saj je Renault študentom ponudil moĹľnost, da so delali na resničnem projektu, na projektu, ki je sicer omogočal zelo veliko kreativnost samih idej, pa vendar omejitve pri tehničnih zahtevah. Menim, da so tovrstni projekti za študente odlična priloĹľnost, kjer lahko pokaĹľejo, kaj znajo. Ponosen sem na prav vse predloge, ki so jih študenti pripravili, in na njihovo zagnanost pri pripravi teh predlogov. Tudi v prihodnje upam, da bomo na Likovni akademiji dobili moĹľnost sodelovati pri še kakšnem tovrstnem projektu,? je sodelovanje študentov pri stilski preobrazbi katrc komentiral izr. prof. Čehovin.

 

Zakaj smo se odločili pripeljati nazaj legendarno katrco?

?Katrca je avto, s katerim je marsikatera druĹľina v preteklosti doĹľivela posebna in nepozabna doĹľivetja. Je najbolj prodajan Renaultov avtomobil vseh časov, na katerega imajo nekdanji vozniki zelo lepe spomine. Prav te čase, ko smo tako malo potrebovali, da smo bili srečni, smo Ĺľeleli vsaj delno obuditi. Ob praznovanju 50 let legendarne katrce se nam je tako zdelo primerno, da jo ponudimo ljudem in da skupaj ustvarimo nekaj nepozabnih trenutkov,? je projekt stilske prenove katrce opisala Nina Obradovič, vodja marketinga v Renault Nissan Slovenije.

 

In kje bo mogoče videti oziroma si sposoditi katrco? 

Katrco si bo med poletjem (to je od začetka junija do konca avgusta) mogoče izposoditi in med voĹľnjo lastnoročno preveriti znanje upravljanja z menjalnikom, ki je pritrjen na armaturni plošči. Katrce se bodo selile po Renaultovih salonih po Sloveniji, o tem, kje trenutno so in v kateri slovenski regiji si jih je mogoče ogledati in celo sposoditi, pa vas bomo sproti obveščali na naši Facebook strani.  

 

V juliju se bomo pridruĹľili tudi karavani katrc in ljubiteljem teh avtomobilov, ki se bodo odpeljali na voĹľnjo proti Franciji. Tam bo med 15. in 17. julijem potekala prava rojstnodnevna zabava katrc iz vse Evrope. Njihova balkanska pot se bo začela v Beogradu, na poti pa se bodo ustavili tudi v Novem mestu. V Sloveniji je zbor katrc predviden za 12. julij 2011.

 

Zakaj bi se peljali s Katrco?

Vzemite katrco, odpeljite svojo prijateljico na kavo v PortoroĹľ, ali pa svojo Ĺľeno na kremno rezino na Bled, podoĹľivite dobre stare čase in ustvarite nove nepozabne lepe trenutke, delite svoje zgodbe z drugimi in nam pomagajte razširiti nekaj malega poletnega veselja med vse Slovenke  in Slovenke.

 

Vsi boste lahko dogodivščine s katrcami spremljali in seveda delili na naši Facebook strani (http://www.facebook.com/RenaultSlovenija), najboljše in najbolj izvirne dogodivščine, ki jih boste delili z nami, pa nikakor ne bodo ostale neopaĹľene.

 

Veselimo se, da bomo skupaj pripeljali nazaj dobre čase in ustvarili lepe trenutke tudi v današnjih časih, ko smo Ĺľe malo pozabili, kako preprosto jeimeti se ?fajn?.