Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Formula Student, predstavitev v Europarku 13.7.2011

13.07.2011 :: Reportaže



   

   

   

   

   

   

   

   

   
Več slik ...

V nakupovalnem središču Europark v Mariboru so študentje Fakultete za strojništvo Maribor  predstavili dirkalnik, s katerim se bodo letos 2. avgusta udeleĹľili tekmovanja dirkalnikov, ki jih izdelajo študentje s pomočjo  mentorjev, fakultete, Univerze v Mariboru ter sponzorjev. Korenine izdelave študentskega dirkalnika segajo v leto 1999, ko se je ekipa mariborskih študentov prvič udeleĹľila tekmovanja v Angliji.

 

Projekt so podprli številni sponzorji. Največji del pa je prispevala ekipa 30-ih  Ĺˇtudentov, ki je  s svojo vnemo  v slabem letu dni izdelala nov dirkalnik. Dirkalnik ima palični okvir izdelan iz  aluminija, pogonski agregat je prevzet iz cestnega motocikla Honda CBR 600, nadzorovan s  prilagojeno nadzorno elektroniko Motec. Dirkalnik sta preizkusila legendi dvokolesnikov in relija Dakar. Marc Coma in Miran Stanovnik sta   odpeljala vsak po 5 krogov. Stanovnik je dodobra preizkusil delovanje podvozja, Marc Coma pa zavore. Dirkalnik  je na veselje študentov ostal cel J.    

 

Ekipa Avtoin.com  je na uspeh študentov še toliko bolj ponosna, saj je  spletna stran  avtoin.com  ideja in delo članov ekipe, ki se je leta 1999 in 2000  v Angliji udeleĹľila tekmovanja s prvim študentskim dirkalnikom.

 

Ĺ tudentom Ĺľelimo hitre kroge in zanesljiv dirkalnik.

 

Video posnetki:

http://www.youtube.com/watch?v=-t4GxXDwou0
http://www.youtube.com/watch?v=qBvl6CAmT5w&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=2odIcOOnXhg
http://www.youtube.com/watch?v=EiHTw9-gEgY


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0