Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Dvojna zmaga ob 20. obletnici skupnih zmag Dunlopa in Mazde

15.07.2011 :: Pnevmatike


Dunlop je z dvema najboljšima štartnima pozicijama in dvema zmagama dominiral na zadnji dirki ameriške serije Le Mans, ki se je ta vikend odvijala na dirkalni stezi Lime Rock. Zmaga v razredu LMP je bila prelomna, saj je obeležila 20. obletnico skupnih zmag Dunlopa in Mazde na dirkah 24 ur le Mansa.

 

Avtomobili opremljeni z Dunlopovimi pnevmatikami so zasedli prva dva poloĹľaja, tako v razredu Le Mans Prototype (LMP) kot v kategoriji GT:

?        V najhitrejšem razredu LMP sta Chris Dyson in Guy Smith z Lola-Mazdo zmagala s skoraj 20-sekundno prednostjo, kar je bila prelomna zmaga, saj je obeleĹľila 20. obletnico skupnih zmag Dunlopa in Mazde na dirkah 24 ur Le Mansa.

?        V razredu GT je zmagal BMW M3 Joeya Handa in Dirka MĂĽllerja s podobno prednostjo. Dunlop je uradni tehnični partner BMW-ja Ĺľe od samega lansiranja programa M3 FT2, to partnerstvo pa je obrodilo vodilni poloĹľaj na ameriških dirkah.

 

Glavni direktor za blagovno znamko Dunlop v organizaciji EMEA Sanjay Khanna je dejal, da se Dunlop osredotoča na vztrajnostno dirkanje, da bi lahko izdelal tudi cestne pnevmatike z daljšo Ĺľivljenjsko dobo. Tokratni uspeh je rezultat vztrajnih razvojnih prizadevanj centra za razvoj in proizvodnjo pnevmatik za avto-moto šport v smeri trpeĹľnosti in zmogljivosti.

 

Voznik zmagovalne Mazde Guy Smith pa je dejal, da so bile za zmago odločilne ravno Dunlopove pnevmatike, saj so bile po vsakem postanku boljše. Z njihovo pomočjo se je Smith laĹľje prebijal skozi gost promet na progi Lime Rock. Ameriška serija Le Mans se bo nadaljevala 24. julija z dirko na progi Mosport v Kanadi. Naslednja dirka serije Le Mans v Evropi pa bo 11. septembra v Silverstoneu.

 

Za dodatne informacije, vključno z najbolj sveĹľimi novicami, slikami, glasilom Dunlop, tehničnimi in tehnološkimi informacijami, obiščite: http://motorsport.dunlop.eu


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0