Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Volvo v Birminghamu z Astonovim motorjem P1800

24.09.2011 :: Zgodovina   


 

Volvo bo s svojo avtomobilsko dediščino, po dveh letih odsotnosti, ponovno na avtomobilski razstavi Footman James, ki bo potekala v Nacionalnem razstavnem centru (NEC) v Birminghamu, od 11-13 novembra 2011. Tam bo tudi britanski klub lastnikov Volva. 

To bo zadnja aktivnost ob 50-letnici Volva P1800 in veliki finale Ĺľivahne sezone Volvove dediščine v letu 2011. 

Zbirka avtomobilov P1800 je bila izjemna na sejmu Techno Classica v Essnu, v letošnjem aprilu, vendar je verjetno lahko še bolj impresivna na sejmu v Birminghamu. Top atrakcija bo prototip P1800 iz leta 1961, s prvotnim 2,5-litrskim DOHC štiri-valjnim motorjem Aston Martin, ki je bil vgrajen v avto za testne namene v tovarni Aston. Čeprav ta projekt ni bil nikoli realiziran, je avtomobil preĹľivel in ga ima danes s ponosom v lasti g. Beat Roos iz Roos inĹľeniringa v Ĺ vici. 

Poleg tega fantastičnega avtomobila, bo sedaj slavni prototip P958-X1 nadaljeval svojo zmagoslavno turnejo s prisotnostjo v Veliki Britaniji, skupaj s svojim oblikovalcem in ustvarjalcem Pelleom Pettersonom.

Poleg drugih avtomobilov bo na razstavi tudi ST1 - bel 1800 - za nekatere "Sveti", zelo lep original P1800, ki ga je izdelal Jensen in resen 1800 v rally preobleki. 

Poleg vsega, bo še nekaj drugih zanimivih presenečenj, še nikoli videnih v Veliki Britaniji. Obiskovalci bodo lahko videli edinstveno in zelo zanimivo zbirko Volvovih coupe-jev, od 11-13 novembra 2011 v Nacionalnem razstavnem centru v Birminghamu (UK).