Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Z REVOZOVIH PROIZVODNIH TRAKOV ŽE 10.000 TWINGOV RS

22.10.2011 :: Novice   

S proizvodnih trakov novomeškega Revoza je te dni zapeljal Ĺľe 10.000. twingo RS (Renault Sport). Proizvodnja te športne različice priljubljenega modela twingo je stekla julija 2008, njegova ključna trĹľišča pa so v Evropi, JuĹľnoafriški republiki in na Japonskem.

 

Jubilejni twingo RS je bil z opremo gordini, v tradicionalno modri barvi, z 1,6 16V (130 KM) motorjem, s 17-paličnimi platišči, sedeĹľi v modrem usnju, omejevalnikom hitrosti ? V tovarni so častitljivi jubilej obeleĹľili ob obisku generalnega direktorja za proizvodno dejavnost in verigo dobaviteljev Skupine Renault GĂ©rarda Leclercqa, ki se je v okviru preverjanja uresničevanja ciljev strateškega načrta Drive the change 2016 med drugim srečal tudi z zaposlenimi, ki so delali na projektu twinga RS.  

 

Proizvodnja twinga RS od leta 2008 poteka izključno v novomeškem Revozu. Pred tem je Revoz v krajšem obdobju dokazal, da je sposoben proizvajati športne različice, in sicer je šlo za clia RS, 2. generacije, ki ga tovarna Dieppe - ki sicer tradicionalno proizvaja športne različice modelov Renault - zaradi velikega povpraševanja na trĹľišču ni uspela izdelovati v zadostnih količinah.

 

Twingo RS ima dve različici podvozja: klasično in trše t.i. CUP ter od lani omejeno serijo gordini. Tako kot twingo bo tudi twingo RS konec leta doĹľivel korenito vizualno prenovo, ki je bila predstavljena na letošnjem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu, na trĹľišču pa bo na voljo od januarja 2012 dalje.

 


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0