Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Porsche je za model 911 GT3 RS izbral pnevmatike MICHELIN Pilot Sport Cup 2

06.06.2015 :: Pnevmatike   

Porsche je za zaèetek prodaje modela 911 GT3 RS izbral pnevmatike MICHELIN Pilot Sport Cup 2

Ob zaèetku prodaje bodo vozila 911 GT3 RS proizvajalca Porsche AG opremljena z visoko zmogljivimi pnevmatikami MICHELIN Pilot Sport Cup 2, z dimenzijama 265/35 ZR20 na sprednji in 325/30 ZR21 na zadnji osi.

S pnevmatiko MICHELIN Pilot Sport Cup 2 je izbrisana meja med športnimi in cestnimi pnevmatikami. Gre za najnovejšo generacijo pnevmatik za dirkalne steze s homologacijo za voĹľnjo po cesti, zasnovano za najzmogljivejša vozila, ki se uporabljajo tako na dirkalnih stezah kot na cesti. Porschejevo zaupanje v zmogljivosti pnevmatike se jasno odraĹľa v tem, da so pnevmatike tudi v prvi vgradnji drugih najnovejših modelov, vkljuèujoè 918 Spyder, Cayman GT4 in 911 GT3.

Skupen razvoj teh pnevmatik se je zaèel, ko so z njimi opremili 918 Spyder. V procesu razvoja so pridobile vse lastnosti, ki so jih zahtevali Porschejevi inženirji za GT3 RS, s poudarkom na vožnji po tekmovalni stezi.

Uporaba dimenzij, širših od pnevmatik za GT3, pomeni, da je stièna površina pnevmatike s tlemi poveèana za  20% pri pnevmatikah na sprednji 18% na zadnji osi. V splošnem se to kaĹľe kot boljša raven oprijema in prispeva k boljšim znaèilnostim dinamiène vodljivosti vozila na tekmovalni stezi.

Zaradi inovativnega progama tehnologij, ki izhajajo iz motošporta - tehnologija dvojne zmesi, ki vkljuèuje uporabo razliènih gumenih zmesi na notranji in zunanji strani dezena in Track Variable Contact Patch 3.0, (spremenljiva stièna površina), ki optimizira pritisk na stièni površini pnevmatike s tlemi tako, da je na tleh vedno enaka površina gume – bodisi pri voĹľnji naravnost ali v zavojih, nudi MICHELIN Pilot Sport Cup 2 voznikom edinstveno ravnovesje med varnostjo in uĹľitkom voĹľnje. Zaradi tega je pnevmatika primerna tako za uporabo na cesti, kot tudi za zahtevne pogoje na dirkalni stezi. Za dosego tega so se Michelinovi inĹľenirji osredotoèili na soèasne izboljšave lastnosti na razliènih podroèjih – v skladu s strategijo skupine: Total Performance.

Kot rezultat te strategije je, v primerjavi s predhodnikom Pilot Sport Cup*, Ĺľivljenjska doba pnevmatike Pilot Sport Cup 2 na tekmovalni stezi za do 50 % daljša, omogoèa pa hitrejšo voĹľnjo*, boljša je odpornost proti splavanju na vodi, pnevmatika pa ohranja visoko raven voznikove varnosti in uĹľitka pri voĹľnji.

Da bi zagotovili pripravljenost vozila GT3 RS na teĹľke zimske vozne razmere, je edini dobavitelj zimskih pnevmatik, ki jih je Porsche homologiral kot vgradnjo za to vozilo, Michelin:

* Interni testi Michelin