Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Pnevmatike MICHELIN Pilot Super za nova modela BMW X5 M in X6 M

03.08.2015 :: Pnevmatike   

 

BMW je za prvo vgradnjo novih visoko zmogljivih modelov X5 M in X6 M izbral MICHELIN Pilot Super Sport – kot edine pnevmatike z notranjim premerom 21 palcev.

Od zaèetka prodaje v zaèetku leta 2015 je za modela BMW X5 M in X6 M moĹľna vgradnja 21-palènih litih platišĂ¨, zdaj pa bosta modela opremljena izkljuèno s pnevmatikami MICHELIN Pilot Super Sport. Visoko zmogljive pnevmatike 285/35ZR21 105Y – na sprednji in 325/30ZR21 108Y vkljuèujejo  številne  Michelinove tehnologije, vkljuèno z gumeno zmesjo z veè sestavinami na tekalni plasti in Variable Contact Patch 2.0. (spremenljivo stièno površino).

Michelin Ĺľe dolgo uspešno sodeluje z BMW M in je Ĺľe zasnoval pnevmatike za številne predhodne modele* proizvajalca. Te pnevmatike so rezultat dvoletnega sodelovanja strokovnjakov BMW M in Michelina. V procesu razvoja so izdelali in testirali okoli 1400 prototipov in 500 predserijskih pnevmatik, da bi zagotovili zmogljivosti, ki jih zahtevajo inĹľenirji proizvajalca BMW.

Tehnologija gumene zmesi iz veè spojih, ki je v osnovi zasnovana za vzdrĹľljivostne tekme, uporablja razliène zmesi gume na levi in desni strani tekalne plasti. Zunanja ramena omogoèajo izjemen oprijem in  odpornost proti obrabi pri voĹľnji v zavojih, sredinska rebra so optimizirana za krmiljenje, notranja stran pa je zasnovana za lomljenje vodnega filma in omogoèa oprijem na mokri podlagi.  .

Inovativna znaèilnost spremenljive površine “Variable Contact Patch 2.0” je, da se oblika odtisa spreminja glede na vozne razmere, kar omogoèa popoln nadzor nad vozilom. Na ta naèin, èetudi se pri voĹľnji v zavoj spremeni oblika, ostane na cesti ves èas enaka kolièina gume. 

S kombinacija teh tehnologij pnevmatike MICHELIN Pilot Super Sport dosegajo edinstveno ravnovesje med oprijemom, udobjem, varnostjo in uĹľitkom voĹľnje, s èemer ustrezajo zahtevnim standardom vozila BMW M, ki je primerno za vsakodnevno voĹľnjo po cesti, kot tudi za zahtevne pogoje na tekmovalnih stezah – èe je to potrebno.

Pri razvoju pnevmatik so se Michelinovi inĹľenirji osredotoèili na soèasne izboljšave zmogljivosti na razliènih podroèjih, na naèin, da z izboljšavo ene niso poslabšali drugih – to je poznano kot MICHELIN Total Performance. Vozniki modelov BMW X5 M in X6 M, opremljenih s pnevmatikami MICHELIN Pilot Super Sport, lahko uĹľivajo v voĹľnji, saj jim pnevmatike z dolgo Ĺľivljenjsko dobo omogoèajo maksimalno varnost tudi v najzahtevnejših pogojih uporabe  

Za konec…

*Visoko zmogljive pnevmatike Michelin so zdaj vgrajene na modelih BMW M3, M4, M5 in M6.