Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /opt/www/webhosting/coupe/web/www.avtoin.com/includes/mysql.inc.php on line 3
Avto in | slovenska avtomobilistična spletna revija

Akrapoviè popeljal Porschejevo ikono na novo raven

03.08.2015 :: Tuning predstavitve   

   

   

   

   

Slovensko podjetje Akrapoviè, specializirano za proizvodnjo izpušnih sistemov, je izdelalo izpušni sistem za Porschejevi ikoni, 911 Turbo in Turbo S (991), s katerim je še izboljšalo zmogljivost teh osupljivih avtomobilov.

Pri Porscheju velja najnovejša generacija avtomobilov 911 Turbo za najveè, kar je mogoèe doseèi, podjetje Akrapoviè pa je z izdelavo laĹľjega in moènejšega izpušnega sistema, s katerim postanejo ti Ĺľe tako osupljivi avtomobili še privlaènejši, ta prag premaknilo še višje.

Akrapovièev izpušni sistem iz linije Slip-On za Porsche 911 Turbo in Turbo S je prvi korak v procesu predelave izpušnega sistema. Izdelan je iz visoko odporne titanove zlitine, njegovo podobo pa zaokroĹľujejo roèno izdelani izhodi iz ogljikovih vlaken in titana. Zaradi tega je laĹľji in poskrbi za boljšo vodljivost avtomobila. Poleg tega poveèa moè in navor motorja ter izboljša pretok izpušnih plinov, zaradi èesar poveèa zmogljivost avtomobila. Obenem ima tudi homologacijo ES. Pozornost vzbujajoèi izpušni sistem daje globok in edinstven zvok, ki so ga Akrapovièevi inĹľenirji razvili zato, da ti avtomobili še bolj izstopajo.

Izpušni sistem iz linije Slip-On se lahko uporablja tudi skupaj z opcijskima Akrapovièevima povezovalnima cevema (z ali brez katalizatorjev), ki dodatno izboljšata zmogljivost avtomobila. Povezovalni cevi z visoko pretoènimi katalizatorji z gostoto celic 100 cpsi sta izdelani iz titana in oblikovani tako, da še izboljšata pretok izpušnih plinov. Sta naslednji korak v procesu predelave in ju zlahka namestimo skupaj z izpušnim sistemom iz linije Slip-On. Poleg veèje zmogljivosti izpušni sistem v kombinaciji s parom povezovalnih cevi poskrbi tudi za enkratni zvok, zaradi katerega postane 911 Turbo še privlaènejši. Znaèilno rohnenje, ki prihaja iz prisilno polnjenega bokserskega motorja, postane še glasnejše in se pri višjih vrtljajih spremeni v polnejši zvok, ki ne povzroèa neprijetnega hrupa v vozilu. Kombinacija izpušnega sistema iz linije Slip-On in povezovalnih cevi s katalizatorji poudari izjemni znaèaj motorja Porscheja Turbo.

Na voljo je tudi opcijski komplet povezovalnih cevi iz titana brez katalizatorjev, ki omogoèa èim boljši pretok izpušnih plinov in velik prihranek na teĹľi v primerjavi s serijskim izpušnim sistemom. Povezovalni cevi brez katalizatorjev poveèata moè motorja in poskrbita za športni dirkaški zvok. Povezovalni cevi sta nadgradnja izpušnega sistema iz linije Slip-On; izboljšata zmogljivost motorja in sta preprosti za namestitev. S tem še razširita moĹľnosti predelave teh izjemnih avtomobilov. Pri Akrapovièu so razvili tudi enoto Delete-R, ki prepreèuje moĹľnost javljanja napak motorja zaradi izboljšanega pretoka izpušnih plinov ob namestitvi Akrapovièevega izpušnega sistema. Uporablja se skupaj s standardnimi nastavitvami elektronske krmilne enote avtomobila (ECU). Kakovost izpušnega sistema iz linije Slip-On in obeh razlièic povezovalnih cevi dopolnjuje posebni premaz, ki zagotavlja veèjo trpeĹľnost in ohranja videz teh vrhunskih proizvodov.

Za še lepšo konèno podobo avtomobila so pri Akrapovièu razvili osupljiv roèno izdelan zadnji difuzor iz ogljikovih vlaken, ki v celoti poudari izhoda Akrapovièevega izpušnega sistema iz linije Slip-On. Ta èudoviti modni dodatek, izdelan izkljuèno za Porsche 911 Turbo in Turbo S, je prava mojstrovina, ki izgleda èudovito ne glede na to, ali je obešen na zidu ali pa vgrajen v zadek avtomobila.

Z Akrapovièevim izpušnim sistemom Porschejeva avtomobila 911 Turbo in Turbo S razvajata vse vaše èute in premikata meje dosegljivega.


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5/sessions) in Unknown on line 0